Sinner nog niet op het niveau van nummer 2 Alcaraz

Jannik Sinner heeft een gedenkwaardig jaar achter de rug nadat hij Italië aan een historische Davis cup-overwinning hielp en zijn eerste masters-1000 won in Toronto. Hij versloeg eind vorig jaar op weg naar de titel op het ATP-500 toernooi in Peking o.a. Carlos Alcaraz en Daniil Medvedev maar de 22-jarige Italiaan wacht nog op het winnen van een eerste grand slam-titel. Sinner’s beste prestatie tot nu toe is een halve finale op Wimbledon in 2023, zijn coach Simone Vagnozzi zegt dat Carlos Alcaraz op dit moment nog op een hoger spelniveau acteert.

Sinner moet nog verbeteringen in zijn spel aanbrengen

Er zijn onvermijdelijk vergelijkingen gemaakt tussen de Italiaanse nummer vier van de wereld en tweevoudig grand slam-winnaar Alcaraz, maar Vagnozzi gelooft dat zijn pupil nog verbeteringen in zijn spel moet aanbrengen voordat hij op hetzelfde niveau als Alcaraz kan worden ingeschaald.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

“Carlos is twee jaar jonger, maar hij heeft op dit moment echt een voorsprong. Jannik heeft nog veel werk te doen”, aldus Vagnozzi op tennis365.com.


“Carlos is twee jaar jonger, maar hij heeft op dit moment echt een voorsprong.”

Simone Vagnozzi


Alcaraz is niet de referentie

“Laten we Alcaraz dus niet als referentiepunt nemen. Maar in grote toernooien bereikt Jannik vaak de beslissende fases en vroeg of laat doet zich de gelegenheid voor om een grand slam te winnen. Jannik is tegen niemand kansloos, maar ik geloof dat hij een andere weg bewandelt dan Carlos die -ondanks dat hij twee jaar jonger is- technisch en fysiek verder is.”

De 22-jarige Italiaan won zijn eerste masters-titel in Toronto en bereikte de finale tegen Novak Djokovic van de ATP finals in Turijn. Enkele dagen later was hij in het enkel- en dubbelspel succesvol tegen Djokovic en hielp Italië aan een eerste Davis cup-titel in 47 jaar.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de tofste sport ter wereld, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Jannik Sinner

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Jannik Sinner + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Jannik Sinner… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten