Sinner kiest zijn sleutelmomenten van het seizoen 2023

Jannik Sinner kende een sterk einde van 2023 met overwinningen tijdens de ATP 500 toernooien in Peking en in Wenen, de finale van de Nitto ATP finals (verlies tegen Djokovic) en Italië’s eerste Davis Cup-overwinning in bijna 50 jaar. De Italiaan heeft nagedacht over hoe hij dit jaar de juiste oplossingen vond en keek vooruit naar het seizoen 2024. Ivan Ljubicic -de voormalige coach van Roger Federer- gaf onlangs ook aan waarom hij denkt dat Sinner het nieuwe jaar met veel optimisme tegemoet zal zien.

Sinner’s sleutelmoment van 2023

Jannik Sinner heeft het “sleutelmoment” van zijn uitstekende seizoen 2023 benadrukt en zijn doel uitgesproken om volgend jaar zijn positie aan de top van de ATP-tour te bevestigen. Sinner eindigde het seizoen als nummer 4 op de ATP-ranglijst en won tijdens het seizoen vier titels. Sinner speelde de laatste maanden uitstekend, hij won Peking en Wenen, versloeg vervolgens Novak Djokovic tijdens de Nitto ATP finals, waar hij uiteindelijk de finale verloor van de Serviër. En won opnieuw tijdens de Davis Cup van Djokovic om een dag later de eerste Davis Cup in bijna 5 decennia te winnen met Italië.

Maar de belangrijkste individuele titel behaalde hij in de zomer, toen hij in Toronto zijn eerste Masters 1000-trofee in de wacht sleepte. “Het was het sleutelmoment voor mij dit seizoen”, zei hij tijdens de Supertennis awards. “Ik had uitstekende resultaten aan het begin van het jaar. En ik had het gevoel dat ik er heel dichtbij was, maar ik kon een eerste Masters 1000 helaas niet winnen. Ik verloor twee finales in Miami (in 2021 en 2023) en als je dan een eerste Masters 1000-trofee wint dan betekent dat veel voor een carrière.” Sinner verloor slechts drie wedstrijden na de U.S. open en was samen met Djokovic misschien wel de uitblinker op de ATP Tour.


“We waren echter niet tevreden, we bleven werken en dit zorgde ervoor dat we een geweldige seizoensfinale konden hebben.”

Jannik Sinner


Sinner heeft hard en veel gewerkt

Op de vraag hoe hij na de U.S. open kon schakelen, zei Sinner: “Ik denk dat als je aan het eind van het jaar zoveel resultaten op rij behaalt, dit betekent dat je daarvoor hard en veel hebt gewerkt. Het is geen een maand of twee, maar bijna een jaar dat je er moet staan.”

“We hebben veel en lang gereisd, je moet fysiek voorbereid zijn. Het werk, mijn wil om hard te werken en het team vormen een succesvolle combinatie.” Door zijn sprankelende vorm wordt Sinner getipt als grand slam-winnaar in 2024. Hij zegt dat hij klaar is voor de uitdagingen die op hem en zijn team staan te wachten terwijl hij op zoek is naar verdere verbeteringen. “We vierden een groot succes, maar morgen gaan we nadenken over het nieuwe seizoen”, zei hij.

“Het doel in 2024 is om mijn positie te bevestigen. De druk is een eer, maar moet ook met een glimlach worden bekeken. Het eerste wat we moeten doen is nogmaals een seizoen als nummer vier proberen te voltooien. Volgend jaar zal moeilijk zijn en vol nieuwe uitdagingen, maar ik ben blij dat ik in deze positie zit. We zullen zien hoe het gaat.”

Ivan Ljubicic denkt dat Jannik Sinner het nieuwe jaar met veel optimisme zal ingaan

Sinner bereikte dit jaar zijn eerste halve finale op een grand slam op Wimbledon, nadat hij in 2022 drie kwartfinales haalde. Roger Federer’s voormalige coach Ivan Ljubicic denkt dat Sinner het nieuwe jaar met veel optimisme zal ingaan. “Nadat hij de Davis Cup heeft gewonnen, kan hij met veel vertrouwen en hoop naar Australië gaan. Hij zal zijn zinnen zetten op een diepe run als de Australian open op 14 januari begint en hij heeft de gehele top 10 verslagen”, zei hij tegen Tuttosport.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Eurosport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de beste sport ter wereld, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Sinner’s sleutelmoment

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Sinner’s sleutelmoment + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Sinner’s sleutelmoment… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten