Mouratoglou geen fan van Raducanu

Emma Raducanu zal het komende seizoen ingaan zonder een fulltime coach in haar team. De US open-kampioene van 2021 heeft de afgelopen twee jaar vijf verschillende coaches gehad. Patrick Mouratoglou, voormalig coach van Serena Williams, heeft zijn visie gegeven op de ontstane situatie van Raducanu.

Wisselingen van coach van Emma Raducanu erg slecht

Mouratoglou denkt dat de continue wisselingen van coach van Emma Raducanu erg slecht zijn voor een professionele speler vanwege de instabiliteit die het steeds veranderen van coach veroorzaakt. Raducanu heeft de afgelopen twee jaar maar liefst vijf coaches gehad en gaat het seizoen 2024 in zonder fulltime coach. Haar laatste aanstelling was de Duitse tenniscoach Sebastian Sachs, die deze functie zes maanden vervulde.

Dit is niet de ideale situatie

Raducanu’s zaakwaarnemer Max Eisenbud zei eerder dit jaar geen problemen te zien in het feit dat Raducanu continue van coach wisselt. Mouratoglou is echter een andere mening toegedaan. “Dit is niet de ideale situatie”, zei hij tegen Eurosport voorafgaand aan de finale van de Ultimate tennis showdown deze week in Londen. “Als ze mijn dochter was, zou ik dit zeker niet aanraden, want je hebt stabiliteit nodig om iets op te bouwen, wat het ook is.”


“Als ze mijn dochter was, zou ik dit zeker niet aanraden.”

Patrick Mouratoglou


“Als er veranderingen zijn op het gebied van coaching, zijn er ook andere algemene veranderingen. Je kunt dus niets opbouwen. En je hebt ook stabiliteit nodig. De tour is het meest onstabiele evenement ter wereld. Alles verandert elke week. Het is emotioneel behoorlijk zwaar om met al die veranderingen om te gaan.”

“Die constante veranderingen zijn gewoon te veel om constant te blijven presteren. Ik hoop dat ze iemand kan vinden om een langdurige samenwerking mee op te bouwen. Want het potentieel om een grand slam te winnen is er, dat heeft ze al bewezen. Alleen na haar overwinning op de U.S. open is ze niet meer consistent geweest. Ik denk dat de resultaten en de blessures het gevolg zijn van de instabiliteit die ze binnen haar team heeft gehad”

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste sport die er is, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Raducanu

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Raducanu + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Raducanu… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten