Video: Nadal – Verdasco halve finale Australian open 2009

Met afstand de beste halve finale ooit op de Australian open… Nadal – Verdasco. Een hardcourt kraker van de hoogste kwaliteit die na vijf sets werd gewonnen door -wie anders- Rafael Nadal.  Vooraf waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Verdasco had tot op dat moment al acht maal van Nadal verloren en de meeste nederlagen waren -op een spannende wedstrijd op het gras van Queens na- zeer eenzijdig geweest. Verdasco steeg in deze wedstrijd echter boven zichzelf uit, overleefde vele breakpoint (16 uit 20) tegenover Nadal’s (2 uit 4) om uiteindelijk na een wedstrijd van maar liefst 5 uur en 10 minuten te verliezen. Nadal won uiteindelijk 193 punten in totaal, Verdasco won er… 192.

Verdasco won de eerste set met 7-6 om Nadal in de volgende set dankzij een break met 6-4 de stand op 1-1 te zien brengen. De derde en vierde set werden beide in een tie-break beslist zodat een vijfde set de beslissing moest brengen. Nadal’s strijdlust en 2 dubbele fouten in de laatste game zorgden uiteindelijk voor een setwinst van 6-4 voor Nadal. Ondanks deze inspanning en een wedstrijd minder rust slaagde Nadal er in de finale nogmaals boven zichzelf uit te stijgen. Het lukte Nadal om Roger Federer te verslaan en zo zijn -tot nu toe- enige Australian open titel binnen te slepen. Verdasco kwam na deze wedstrijd nooit meer tot de laatste vier op een grandslam-toernooi. In 2016 nam hij echter revanche op Nadal door deze in de eerste ronde van de Australian open dit keer wel in vijf sets te verslaan.

Op deze pagina’s vindt u verwijzingen naar Youtube clips van de mooiste en belangrijkste wedstrijden in het tennis, van de huidige toppers zoals Federer, Djokovic, Nadal, Wawrinka en Murray maar ook de aanstormende talenten zoals Tsitsipas, Zverev, Sinner, Thiem, Shapovalov, Medvedev en De Minaur. Aangevuld natuurlijk met de tennis helden uit een “grijs verleden” zoals Nastase, Borg, McEnroe, Connors, Edberg, Becker, Lendl, Wilander, Courier, Safin, Hewitt, Noah, Muster, Sampras, Agassi, Kuerten, Rafter, Kafelnikov en Ferrero.

(bekijk meer op de website van de Australian open: Rafael Nadal vs Fernando Verdasco Australian open 2009 halve finale | AO Classics)

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Video screen grab // Australian open official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de historie van het tennis, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Nadal – Verdasco

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Nadal – Verdasco + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Nadal – Verdasco… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten