Australian open 2020: nog 5 dagen

Nog even geduld, 5 dagen om precies te zijn maar het eerste grand slam van 2020 komt er toch echt weer aan. Ook vandaag blikken we weer even terug op een prachtige Australian open wedstrijd uit het verleden. De wedstrijd uit de vierde ronde tussen Novak Djokovic en de Koreaanse verrassing Hyeon Chung. Een wedstrijd die een zeer verrassende winnaar kende in de persoon van Chung. Sindsdien verloopt Chung’s carrière, vanwege vele blessures, echter niet al te voorspoedig. Na het bereiken van de halve finales op de Australian open van 2018 die Chung vanwege blaren op moest geven werd hij gedurende 2018 vaker met dit probleem geconfronteerd. Ook vorig jaar was Chung helaas niet blessurevrij in verband met een rugblessure en dit jaar tijdens de kwalificaties van de Australian open – ja dat leest u goed- gaf hij voor het begin van zijn eerste wedstrijd op omdat hij werd geconfronteerd met tendonitis in zijn pols.

De wedstrijd zelf was de beste die Chung tot op heden in zijn carrière speelde, in drie super spannende sets was hij met 7-6 / 7-5 en 7-6 te sterk voor recordhouder Djokovic in Melbourne. Slopende rallies waarin Chung Djokovic vaak de baas was, briljant loopwerk op onmogelijke ballen en passings waar Djokovic geen antwoord op had. Met de winst behaalde Chung in 2018 op de Australian open zijn eerste en voorlopig laatste halve finale op een grandslam toernooi.

Op deze pagina’s vindt u verwijzingen naar Youtube clips van de mooiste en belangrijkste wedstrijden in het tennis, van de huidige toppers zoals Federer, Djokovic, Nadal, Wawrinka en Murray maar ook de aanstormende talenten zoals Tsitsipas, Zverev, Sinner, Thiem, Shapovalov, Medvedev en De Minaur. Aangevuld natuurlijk met de tennis helden uit een “grijs verleden” zoals Nastase, Borg, McEnroe, Connors, Edberg, Becker, Lendl, Wilander, Courier, Safin, Hewitt, Noah, Muster, Sampras, Agassi, Kuerten, Rafter, Kafelnikov en Ferrero.

(bekijk meer op de website van de Australian open: Novak Djokovic vs Hyeon Chung Australian open 2018 vierde ronde | AO Classics)

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Video screen grab // Australian open official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australische tenniszomer, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Hyeon Chung – Novak Djokovic

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Hyeon Chung – Novak Djokovic + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Hyeon Chung – Novak Djokovic… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten