Bertens met moeite naar kwartfinale

Kiki Bertens heeft met moeite haar eerste kwartfinale van het jaar behaald. In de ronde van de laatste 16 rekende ze af met de uit Estland afkomstige Anett Kontaveit. Bertens won in Brisbane in drie sets met 6-3 / 2-6 en 7-5.  Bertens begon haar seizoen eerder met een keurige zege tegen Dajana Jastremska. In de volgende ronde trof Bertens met Kontaveit een goede bekende. De Nederlandse won twee van de drie eerder gespeelde partijen tegen de Estse.

Positieve head to head

Ook de vierde onderlinge ontmoeting met de speelster uit Estland begon goed voor Bertens. In de eerste game van de wedstrijd brak Bertens de service van haar opponent direct. Het vervolg van de set verliep op service maar in de negende game van de set sloeg Bertens nogmaals toe op de servicebeurt van Kontaveit om zodoende de set met 6-3 binnen te slepen.

Na een sterke eerste set begon Bertens de tweede set echter matig. Kontaveit brak direct de service van de Nederlandse, een break die Bertens echter direct ongedaan maakte. De derde game ging echter weer naar Kontaveit en Bertens slaagde er niet meer in om terug te komen in de set. Na nogmaals gebroken te zijn verloor ze uiteindelijk de set overtuigend met 2-6.

Beslissende set

In de derde en beslissende set waren de breaks echter weer schaars. Kontaveit had op een 2-2 stand een breakpoint, dit werd echter door Bertens vakkundig weg gewerkt. Tot een 6-5 voorsprong voor Bertens werden alle service beurten door de speelsters behouden. Met een break in de twaalfde en laatste game plaatste Bertens zich uiteindelijk voor de kwartfinale. “Ik speelde goed tennis. De tweede set was natuurlijk wel minder maar het was een mooi gevecht op een hoog niveau.” aldus Bertens na afloop tegen de pers.

Bertens speelt in de kwartfinale tegen de huidige nummer drie van de wereld. De Japanse was eerder op de dag te sterk voor Sofia Kenin. ”Osaka is een uitstekende speelster die agressief speelt. Ik hoop daarom mijn niveau van vandaag te kunnen halen.”

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // official website WTA tennis

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de komende tennis competitie, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Bertens – Kontaveit

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Bertens – Kontaveit + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Bertens – Kontaveit… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten