Video: Edberg – Lendl halve finale Australian open 1985

Goed nieuws voor de echte tennis liefhebbers, sinds kort zijn vrijwel alle topwedstrijden uit de historie van de Australian open te bekijken op Youtube. Geen korrelige beelden uit de jaren 80 maar video’s van uitstekende kwaliteit van de Australian open zelf. De mooiste wedstrijd die ik kon vinden… Stefan Edberg tegen Ivan Lendl in de halve finale uit 1985. Niet alleen was Edberg – Lendl een prachtige wedstrijd vol aanvallend grastennis en veel spanning die pas in de vijfde set werd beslist door Edberg met 9-7. Maar wat mij vooral aansprak was de “ongedwongenheid” die er nog heerste, Edberg die tijdens de wedstrijd 3 verschillende shirts draagt iets dat we nu echt niet meer zullen zien. Als liefhebber van de Adidas kleding uit de jaren 80 en in het bijzonder de Adidas dominant lijn is het geweldig om te zien dat beide in dit shirt beginnen. Edberg in de rood-blauwe combinatie en Lendl in de lichtblauw-blauwe combi. Nadat Edberg een ander shirt draagt van Adidas eindigen beide de wedstrijd in hetzelfde en mooiste shirt ooit!!!

De wedstrijd Edberg – Lendl was een ware thriller die uren duurde. Lendl won in de tiebreak de eerste set om Edberg met 7-5 en 6-1 erg sterk zien terug te komen. De vierde set ging weer naar de toenmalige nummer van de wereld. In de vijfde set waren meerdere matchpoints niet aan Edberg besteedt, uiteindelijk bracht een break in de zestiende game van de set de ultieme serve-and-volleyer Edberg zijn eerste finale plaats op een grandslam. Edberg won deze finale uiteindelijk eenvoudig van Mast Wilander om zo zijn eerste van zes grandslams te winnen.

Op deze pagina’s vindt u verwijzingen naar Youtube clips van de mooiste en belangrijkste wedstrijden in het tennis, van de huidige toppers zoals Federer, Djokovic, Nadal, Wawrinka en Murray maar ook de aanstormende talenten zoals Tsitsipas, Zverev, Sinner, Thiem, Shapovalov, Medvedev en De Minaur. Aangevuld natuurlijk met de tennis helden uit een “grijs verleden” zoals Nastase, Borg, McEnroe, Connors, Edberg, Becker, Lendl, Wilander, Courier, Safin, Hewitt, Noah, Muster, Sampras, Agassi, Kuerten, Rafter, Kafelnikov en Ferrero.

(bekijk meer op de website van de Australian open: Stefan Edberg vs Ivan Lendl Australian open 1985 halve finale | AO Classics)

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Video screen grab // Australian open official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de historie van het tennis, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Edberg – Lendl

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Edberg – Lendl + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Edberg – Lendl… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten