Wawrinka start nieuwe jaar in Doha

Stan Wawrinka begint zijn nieuwe tennisjaar in Doha tegen Jeremy Chardy of een qualifier. Wawrinka is als eerste geplaatst in Doha tijdens de Qatar ExxonMobil open en gaat voor een eerste toernooizege in de woestijn. Wawrinka’s record in Doha is niet al te overtuigend met 6 gewonnen wedstrijden en 5 nederlagen. Enkel in 2008 boekte hij een aansprekend resultaat door de finale te halen. Een finale die hij overigens verloor van de Schot Andy Murray.

Sterk deelnemersveld

Als Chardy zijn openingswedstrijd wint, staat de Fransman voor de zevende keer tijdens een ATP-toernooi tegenover Wawrinka. Wawrinka heeft een ongeslagen ATP head2head-record tegen de Franse nummer 51 van de wereld. De meest recente wedstrijd tussen de twee was een 4-sets overwinning van Wawrinka tijdens de U.S. open. Andere deelnemers in Doha zijn onder andere voormalig winnaar Jo-Wilfried Tsonga, Frances Tiafoe, Kyle Edmund, Fernando Verdasco en de finalist van twee jaar terug Andrej Rublev.

De 22-jarige Rus keert voor het derde achtereenvolgende jaar terug, nadat hij vijf van zijn eerdere zeven wedstrijden won in zijn vorige twee toernooi deelnames. Rublev is in het onderste spelschema geplaatst en kan Wawrinka pas in de finale treffen.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Video screen grab // ATPtour – Doha website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op het nieuwe tennisseizoen, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – ATP toernooi Doha

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over ATP toernooi Doha + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over ATP toernooi Doha… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten