ATP cup: Nadal en Djokovic in actie

Team tennis voor heren in world cup-achtig formaat waar hebben we dat eerder gehoord!!! Nog geen zes weken nadat Rafael Nadal Spanje aan winst hielp in de Davis cup in het nieuwe format gaan de beste tennisspelers ter wereld hun land opnieuw vertegenwoordigen in een teamcompetitie… de ATP cup. Het nieuwe ATP evenement, opgezet door de ATP tour waar niet alleen rankingpunten zijn te verdienen maar ook veel prijzengeld bestaat uit 24 teams en wordt gespeeld in drie Australische steden de komende dagen.

De ATP cup

Het 24-landen evenement bestaat uit zes groepen van vier landenteams, die elk drie round-robin banden spelen. De teams spelen twee singels en één dubbelspel. De zes groepswinnaars plus de twee beste runner-ups in de poules gaan door naar de kwartfinales. De groepswedstrijden worden gespeeld op hardcourt banen in Sydney, Brisbane en Perth. De knock-outfase wordt gespeeld in Ken Rosewall arena in Sydney. Het toernooi eindigt met een finale op 12 januari, 8 dagen voor het begin van de Australian open 2020. De totale prijzenpot bedraagt maar liefst 22 miljoen Australische dollars en een speler kan daarnaast in totaal 750 singles punten winnen voor de wereldranglijst. In totaal nemen negen spelers uit de top 10 deel, Roger Federer is de enige afwezige nadat hij zich -na een eerdere toezegging- terugtrok om langer bij zijn gezin te zijn.

Nadal begint seizoen en ATP cup met winst

Rafael Nadal is het nieuwe tennisjaar succesvol begonnen. De nummer één van de wereldranglijst leidde zijn land tijdens de ATP Cup in Australië naar winst in de eerste groepswedstrijd van Spanje. Nadal zette Spanje in het duel met Georgië op een beslissende 2-0 voorsprong. Nadal versloeg in Perth -met moeite- Nikoloz Basilasjvili in twee sets; 6-3 7-5. Roberto Bautista Agut had de Spanjaarden eerder al eenvoudig op een voorsprong gezet door winst op de Georgische nummer 2 Aleksandre Metreveli; 6-0 6-0. 

Djokovic wint spannende wedstrijd

Ook Novak Djokovic begon het nieuwe jaar met een overwinning. De nummer twee van de wereld versloeg Kevin Anderson in twee tie-breaks; 7-6 (7-5) 7-6 (8-6). Dusan Lajovic was in de eerste partij namens Servië Lloyd Harris de baas; 3-6 7-6 (4) 6-3. Djokovic was uitermate content met zijn eerste overwinning van het seizoen, de Serviër liet na de winst zijn racket vallen en hief zijn armen naar de hemel. Na Anderson en de fans bedankt te hebben kwam de Serviër nogmaals de baan op voor een vreugdesprong.

GROEP A

Servië
Frankrijk
Zuid Afrika
Chili

GROEP B

Spanje
Japan
Georgië
Uruguay

GROEP C

België
Groot Brittanië
Bulgarije
Moldavië

GROEP D

Rusland
Italië
Amerika
Norwegen

GROEP E

Oostenrijk
Kroatië
Argentinië
Polen

GROEP F

Duitsland
Griekenland
Canada
Australië

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: logo ATP cup // ATP cup official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op casual tennis designs, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – ATP cup

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over ATP cup + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over ATP cup… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten