Bertens start 2020 in Brisbane

Kiki Bertens begint haar nieuwe seizoen vandaag om 10.00 uur in Brisbane met een dubbelpartij. Bertens vormt een koppel met de Australische nummer één van de wereld Ashleigh Barty. Twee jaar geleden won Bertens het dubbelspeltoernooi in Brisbane met de Nederlandse Demi Schuurs. Gedurende dat jaar vormde Schuurs ook een aantal keer een duo met Barty en wonnen zij samen twee toernooien in Rome en Montreal.

Bertens en Barty zijn ongeplaatst in Brisbane en treden in de eerste ronde aan tegen de Russin Anastasija Pavljoetsjenkova en Anett Kontaveit uit Estland. Schuurs speelt ook in Brisbane, zij vormt een duo met de Tsjechische Kveta Peschke.

Enkelspel Bertens

In het enkelspel begint Bertens met een wedstrijd tegen Dajana Jastremska. Jastremska -afkomstig uit de Oekraniëne- is de nummer 22 van de wereld. In Brisbane waar Bertens als zesde is geplaatst, haalde ze vorig jaar de tweede ronde.

Vorig jaar speelde Bertens twee keer tegen Jastremska die ze beide in twee sets won. In Peking werd het 7-6 (5) 6-3 en op de WTA elite trophy in Zhuhai 6-4 6-3. Bertens dubbelspel partner Ashleigh Barty is in Brisbane als eerste geplaatst. Na het toernooi van Brisbane speelt Bertens ook in Adelaide, waarna ze haar focus zal verleggen richting de Australian open 2020 die over twee weken begint. 

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // Brisbane international official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de tennissport, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Kiki Bertens Brisbane

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Kiki Bertens Brisbane + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Kiki Bertens Brisbane… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten