Aussies eerste halve finalist ATP cup

Het Australische tennis team is de eerste halve finalist op de ATP cup 2020 na een heroïsche strijd met Groot Brittannië. Meer dan 8 uur tennis in drie wedstrijden en een super tiebreak in het beslissende dubbel waren er voor de Australiërs nodig om uiteindelijk te zegevieren. Na een briljante wedstrijd tussen Alex de Minaur en Daniel Evans moest het dubbel de beslissing brengen. In een bloedstollende super tiebreak waarin beide teams matchpoints hadden -ook op eigen service- waren het uiteindelijk Nick Kyrgios en Alex de Minaur die met 18-16 aan het langste eind trokken. In de halve finale wacht Australië de winnaar tussen België en Spanje.

Evans wint episch gevecht na bijna drie en half uur + vier gemiste matchpoints

Daniel Evans zorgde met een briljante wedstrijd voor de 1-1 op donderdag door Alex de Minaur met 7-6 / 4-6 en 7-6 te verslaan na een gevecht van bijna drie en half uur. Na zijn eerste wedstrijd te hebben verloren tegen Grigor Dimitrov was Evans wederom uitermate sterk op dreef tegen Alex de Minaur. Op een 6-5 voorsprong miste hij nog 4 matchpoints op De Minaur’s service maar in de tiebreak bleek de Brit te sterk voor de Aussie. Evans die één plek verwijderd is van zijn hoogste FedEx ATP ranking ooit omarmde de sfeer in het stadion en zorgde met zijn overwinning voor een beslissende dubbel.

Overtuigende voorsprong

Eerder op de dag had Nick Kyrgios de Aussies overtuigend op voorsprong gezet met een eenvoudige 6-2 en 6-2 overwinning op Cameron Norrie. Dankzij de overwinning van Kyrgios kwam Australië op een totaal van 10 overwinningen op rij in het toernooi. De nummer 29 van de wereld handhaafde het momentum van zijn overwinning op dinsdag tegen regerend ATP finals-kampioen Stefanos Tsitsipas. De 24-jarige Australiër brak Norrie vijf keer op weg naar een overwinning in 70 minuten. Kyrgios was na afloop zeer content met zijn spel. “Ik hou van de ATP cup en wedstrijden in een team format. We kijken slechts vooruit naar de eerstvolgende wedstrijd en ik denk niet eens aan de Australian open of welke tijd van het jaar het is. Ik doe gewoon wat ik kan en wat ik kan doen om het beste uit het team en mijzelf te halen.”

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: logo ATP cup // website van het ATP toernooi

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op teamtennis, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – halve finale ATP cup

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over halve finale ATP cup + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over halve finale ATP cup… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten