Djokovic en Servië naar halve finale ATP cup

Novak Djokovic bezorgde Servië vrijdag een plaats in de halve finales van de eerste ATP cup in Australië. In een kolkende Ken Rosewall arena vol Servische supporters versloeg de nummer twee van de wereld Denis Shapovalov met 4-6 / 6-1 en 7-6. Shapovalov brak Djokovic terwijl hij serveerde voor de wedstrijd op 5-4. Maar in de tie-break kon de 20-jarige Canadees Djokovic niet langer stoppen toen deze zijn spelpeil opnieuw verhoogde.

Geweldige wedstrijd

“Het was een geweldige wedstrijd. De spannendste wedstrijd die ik tegen Denis heb gespeeld. Het was een zeer gelijkmatige wedstrijd. Hij speelde fantastisch, zeer agressief en verdedigde geweldig. We vochten beide tot de laatste bal.” aldus Djokovic na afloop tegen de pers.

Daniil Medvedev

Djokovic die op 4-0 kwam in het enkelspel tijdens de ATP cup zal het zaterdag opnemen tegen Daniil Medvedev en Rusland voor een plaats in de ATP cup finale. De twee beste spelers van Rusland, Medvedev en Karen Khachanov, zijn nog ongeslagen in het enkelspel tijdens de ATP cup. Medvedev versloeg Djokovic tot op heden twee van de drie keer dat ze in 2019 tegen elkaar speelden.

Shapovalov die een 0-4 head to head meegebracht tegen Djokovic had tot nu toe slechts één set van de Serviër gewonnen. Vorig jaar tijdens de Australian open verloor de Canadees in vier sets maar een jaar later liet Shapovalov zien hoeveel hij heeft geleerd van zijn wedstrijden tegen Djokovic. Met veel druk van achteruit pinde hij Djokovic vast achter de baseline. 

Beslissende set

Op 4-4 in de openingsset brak Shapovalov op zijn derde breakpoint met een prachtig dropshot. Na de set uitgeserveerd te hebben had hij aan het begin van de tweede set ook nog drie breakpoints maar na deze niet verzilverd te hebben kwam Djokovic sterk terug. De Serviër brak uiteindelijk twee keer om de set met 6-1 te winnen. Shapovalov hergroepeerde zich in de laatste set maar Djokovic bereikte uiteindelijk de halve finale met Servië op zijn vierde matchpoint.

“Het is weer een nieuwe stap voor mij om te laten zien dat ik gelijkwaardig ben aan deze spelers. Eerlijk gezegd was ik maar een paar punten verwijderd van het winnen van de wedstrijd.” aldus Shapovalov na afloop tegen de pers. “Ik denk dat ik echt een goede uitgangspositie heb. Hopelijk stop ik hier niet. Hopelijk kan ik doorgaan op dit hoge niveau.”

Eerder op de dag had Dusan Lajovic Servië op een voorsprong gezet dankzij een 6-4, 6-2 overwinning tegen Felix Auger-Aliassime. Lajovic domineerde in de rally en zag Auger-Aliassime maar liefst 32 unforced errors produceren. Auger-Aliassime eindigde de ATP cup uiteindelijk met drie nederlagen en één overwinning. 

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: screen grab ATP cup // website van het ATP toernooi

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op teamtennis, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Djokovic – Shapovalov

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Djokovic – Shapovalov + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Djokovic – Shapovalov… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten