Moutet verassend te sterk voor Wawrinka

Corentin Moutet heeft verrassend de finale van het toernooi in Doha gehaald. De 20-jarige Fransman was te sterk voor de als nummer één geplaatste Zwitser Stan Wawrinka. De nummer 81 van de wereld won de halve finale in drie sets; 3-6 / 7-5 en 6-3. Moutet bereikte in Doha op één dag twee mijlpalen door het bereiken van zijn eerste halve finale en finale op de ATP tour. De talentvolle #nextgenATP Fransman versloeg eerst Fernando Verdasco met 6-4 / 4-6 en 6-4 in meer dan twee uur. Om uiteindelijk via Wawrinka zijn eerste finale plaats te bemachtigen. Eerder in het toernooi was hij ook al te sterk voor de als vierde geplaatste Milos Raonic.

Wawrinka complimenteus

“Hij heeft echt gevoel voor het spel. Hij maakt een goed contact met de bal. En ik denk dat hij heel snel beweegt. Hij anticipeert goed.” aldus Wawrinka na afloop. “Vandaag won hij omdat hij agressiever was… En ik was vandaag niet goed genoeg om hem in zijn achteruit te krijgen en dat maakte het verschil. Hij is een jonge speler met veel talent.”

Rublev in de finale

Moutet treft in de finale de Rus Andrei Roeblev. De als nummer twee geplaatste Rus was duidelijk te sterk voor de 20-jarige Miomir Kecmanovic; 6-3 en 6-1. Roeblev was twee jaar terug al verliezend finalist in Doha. Roeblev won tot nu toe twee toernooien op de ATP tour, na Umag en Moskou zou Doha een derde titel betekenen. 

Roeblev die vorig na een langdurige blessure periode een sterke comeback maakte heeft een 8-2 record op het toernooi. “Natuurlijk is het geweldig als je aan het begin van het seizoen naar de finale gaat.” zei Rublev. “Het is een geweldig gevoel. Ik ben benieuwd wat er morgen gaat gebeuren. Ik zal mijn uiterste best doen. Moutet laat deze week echt geweldig tennis zien. Hij heeft als een aantal toppers verslagen dus ik zal scherp en alert moeten zijn.”

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // ATP website van toernooi Doha

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australische Open kampioenschappen, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Corentin Moutet

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Corentin Moutet + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Corentin Moutet… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten