Wesley Koolhof wint eerste titel van 2020

De Nederlandse dubbelspel speler Wesley Koolhof is 2020 uitstekend begonnen. In de  eerste week van het nieuwe tennisseizoen won de Nederlander direct een toernooi. De nummer 18 op de dubbelspel wereldranglijst was samen met de veteraan Rohan Bopanna uit India de sterkste op het ATP-toernooi van Doha. 

Vijfde titel op de ATP tour

De Nederlander en de Indiër wonnen hun finale tegen het Engels Mexicaanse koppel Luke Bambridge en Santiago Gonzalez met 3-6 / 6-2 en 10-5 in de super tie-break. Het is voor de dertigjarige Koolhof zijn eerste title in een jaar. Vorig jaar begon de beste Nederlandse dubbelaar het seizoen ook met een overwinning maar toen in Brisbane. Na zes achtereenvolgende verloren finales was het voor Koolhof tijdens zijn zevende poging eindelijk weer raak. Met de overwinning behaalde hij zijn vijfde ATP titel ooit. 

Vanwege slecht weer en aanhoudende regen moesten Koolhof en Bopanna twee wedstrijden achter elkaar spelen. In de halve finale eerder op de dag won het duo van de Fin Henri Kontinen en de Kroaat Franko Skugor, dit duo werd met 7-5 / 6-2 verslagen.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: artist impression // Qatar Exxonmobil open website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de mooiste sport ter wereld, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Wesley Koolhof

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Wesley Koolhof + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Wesley Koolhof… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten