Bertens verliest nipt van Osaka

Kiki Bertens is er niet in geslaagd de halve finale van het toernooi in Brisbane te bereiken. In de kwartfinale was Naomi Osaka -nummer vier van de wereld- nipt te sterk voor de nummer één van Nederland. De tweevoudig grand slam-winnares versloeg Bertens met 3-6 / 6-3 en 3-6.

Bertens speelde in Brisbane haar derde driesetter op rij, zondag staat ze wel in de dubbelfinale met haar partner Ashleigh Barty. In het enkelspel was de kwartfinale het eindstation nadat Naomi Osaka haar versloeg in 3 zware sets. In de eerste set was het powertennis van Osaka iets te veel voor Bertens. De Japanse drukte Bertens met sterk tennis in de verdediging en stuurde haar de hoeken in. 

Bertens moest het vooral hebben van fouten van de Japanse speelster maar die waren vrij sporadisch. Bertens sterke service hield haar aan het begin nog wel in het spoor van de Japanse. Bertens werd echter op 2-3 gebroken door Osaka maar plaatste direct een re-break door drie onnodige fouten van Osaka. In de game daarop ging het echter opnieuw mis en behield Osaka de break om daarmee de set overtuigend te winnen.

Sterke tweede set

De tweede set liet een heel ander beeld zien. Bertens speelde directer en offensiever. Met aanvallend spel en een sterke service bleek een break op 2-1 voldoende voor setwinst voor Bertens. Bertens noteerde uitstekende cijfers: 4 aces + 11 winners geen breekpunten tegen en 14 van de 16 punten op haar eerste opslag werden gewonnen.

Net als in haar eerdere partijen was Bertens aangewezen op een derde set. In de openingsgame kreeg ze direct vier kansen om de Japanse te breken maar kon die niet benutten. In het vervolg van de set kantelde het spelbeeld op de baan. Bertens eerste service begon minder te lopen die daardoor op haar eigen opslag steeds vaker in de problemen kwam. Osaka kwam beter in haar spel, maakte een break op 2-3 en serveerde de wedstrijd -na een gemiste kan voor Bertens- uiteindelijk uit met een lovegame. Voor Bertens rest nu de finale in het damesdubbel in Brisbane.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // officiële website WTA tennis

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO van 2020, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Bertens – Osaka

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Bertens – Osaka + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Bertens – Osaka… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten