Rublev wint eerste toernooi van 2020

De eerste toernooiwinnaar op het ATP circuit is bekend; de Rus Andrey Rublev. De Rus -die zich geen betere start had kunnen wensen- was in de finale van het ATP toernooi van Qatar te sterk voor Corentin Moutet. Rublev rekende in bijna 1,5 uur in twee sets af met zijn talentvolle Franse tegenstander 6-2 en 7-6. Het toernooi in Qatar was het eerste toernooi op het ATP-circuit van dit jaar. Veel topspelers waren dit jaar afwezig omdat ze deelnemen aan de ATP cup in Australië. Op zijn weg naar de finale rekende Rublev af met Miomir Kecmanovic (ATP-62), Pierre Hugues Herbert (ATP-65) en Mikhail Kukushkin (ATP-66).

“Het is geweldig. Ik ben altijd heel blij om hier te spelen. Ik geniet altijd van mijn tijd hier en om eindelijk de titel te winnen is iets speciaals voor mij.” aldus Rublev na afloop tegen de pers. “Het is een geweldige start van het seizoen voor mij en ik hoop dat ik dit niveau kan vasthouden.”

Positieve punten

Ondanks het verlies zag Moutet veel positieve punten in zijn verloren finale. De Franse qualifier won van de als vierde geplaatste Canadese Milos Raonic en de nummer één geplaatste Stan Stan Wawrinka op weg naar zijn eerste ATP tour-finale. Moutet toonde ook een verbeterde fitheid door back-to-back wedstrijden te winnen op vrijdag tegen Fernando Verdasco en Wawrinka om zo zijn eerste finale te bereiken. “Helaas kon ik vanavond niet winnen omdat mijn tegenstander te goed was. Maar ik zal dit mijn hele leven onthouden.” zei Moutet tegen het publiek in Qatar.

Rublev bereikt met zijn overwinning voor het eerst de top20 op de ATP ranglijst terwijl ook Moutet een mooi barrière slecht… hij bereikt voor het eerste de top75 op de ATP ranglijst.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // website ATP tennis

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO 2020, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Andrey Rublev

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Andrey Rublev + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Andrey Rublev… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten