Serena Williams wint in Auckland

Serena Williams heeft haar eerste toernooi gewonnen na haar zwangerschap. De 23-voudig grand slam winnares versloeg in Auckland Jessica Pegula in de finale met 6-3 / 6-4. Met de winst behaalde Williams haar eerste toernooi zege in bijna drie jaar. Williams die in de halve finale de talentvolle Amanda Anisimova in nog geen drie kwartier had verslagen behaalde zo haar 73e enkelspel zege op de WTA tour.

In haar drie eerdere finales na haar zwangerschap was Williams er niet in geslaagd een set te winnen. Zo verloor ze in twee sets tijdens de finales van Wimbledon en de U.S. open en gaf ze op na één set in de finale in Canada. Williams die na afloop in haar speech aangaf haar prijzengeld beschikbaar te stellen aan het bushfire-hulpfonds leek ook in deze finale op weg om op achterstand te komen. Pegula startte sterk nam een break voorsprong en miste meerdere kansen om een dubbele break voorsprong te nemen. Williams brak terug tot 3-3 en keek niet meer om. Met agressief tennis won ze eerste set met 6-3.

Dominante tweede set

Williams was ook dominant in de tweede set van de finale. De Amerikaanse beheerste het spel en sloeg met groots gemak winnaars tegen Pegula. Een break op 2-1 was voldoende voor de tweede setwinst ondanks meerdere gemiste break kansen. Na drie gemiste matchpoints was het op het vierde matchpoint raak en won de 38-jarige Williams in iets meer dat 1,5 uur haar eerste titel van het nieuwe jaar. In het dubbelspel speelt ze later vandaag nog met Caroline Wozniacki tegen het Amerikaanse duo Asia Muhammad en Taylor Townsend.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // website van tennistoernooi Auckland

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op het nieuwe tennisseizoen, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Serena Williams

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Serena Williams + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Serena Williams… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten