Servië wint eerste ATP cup

Novak Djokovic heeft met een dubbelslag in het enkel- en dubbelspel Servië naar de eindzege in de ATP cup geleid. Djokovic won samen met landgenoot Viktor Troicki het beslissende dubbel door Pablo Carreno Busta en Feliciano Lopez met 6-3 en 6-4 te verslaan. Djokovic en Troicki kwamen direct op een break achterstand in een wedstrijd die iets na 01.00 uur eindigde in Sydney. Gesteund door het het luidruchtige pro-Servisch publiek zorgde een versnelling van zeven opeenvolgende games voor een ommekeer in de wedstrijd. Van een 1-3 achterstand bogen de Serviërs de stand om naar een 6-3 en 2-0 voorsprong, om deze vervolgens niet meer uit handen te geven.

Speciale overwinning

“Ik zal deze ervaring voor de rest van mijn leven absoluut herinneren als één van de mooiste momenten in mijn carrière.” zei Djokovic tegen interviewer Jim Courier. “Ik voel me gezegend met een geweldige carrière die al vijftien jaar duurt. Maar er is echt niets mooiers dan spelen voor mijn land met een paar van mijn beste vrienden. Dat is gewoon te mooi.”

Djokovic won al zijn zes singles wedstrijden op de ATP cup en was ook tweemaal succesvol in het dubbel. Eerder op de dag had Roberto Bautista Agut Spanje met een degelijke overwinning van 7-5 en 6-1 op een één nul voorsprong gezet. Bautista Agut bleef daarmee -net als Djokovic- in al zijn singles ongeslagen en verloor geen enkel set. Rafael Nadal kon het echter niet afmaken voor de Spanjaarden. De nummer één van de wereldranglijst moest het afleggen tegen Djokovic die de stand in de head tot head daarmee op 29-26 bracht.

Emotioneel

Troicki was emotioneel na de winst van de teamtitel met zijn jeugdvriend Djokovic. “Ik wil Novak bedanken om samen te spelen. Het was een geweldige ervaring zoals altijd. Ik herinner me dat we al samen tennisten vanaf ons 10e jaar. Om zo’n moment samen op de tennisbaan te delen is iets dat ik niet met woorden kan beschrijven. Ik zal het de rest van mijn leven onthouden.” aldus Troicki na afloop tegen de pers.

Financiële ondersteuning bushfire-hulpfonds

Djokovic en Nadal maakten na de finale bekend dat de ATP een bedrag van ongeveer 500.000 EURO doneert aan de hulp voor het bushfire-hulpfonds. Daarnaast werd ook nog eens een bedrag van 80.000 overgemaakt dat werd verkregen door een vast bedrag per geslagen ace te doneren.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // website ATP cup

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian Open 2020, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Servië ATP cup winnaar

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Servië ATP cup winnaar + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Servië ATP cup winnaar… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten