Pliskova te sterk voor Keys in finale

Karolina Pliskova heeft haar favorietenstaus voor de Australian open kracht bijgezet met winst in de finale van het toernooi in Brisbane. De Tsjechische nummer twee van de wereld was in de finale te sterk voor Madison Keys uit Amerika. Met de winst in drie sets verzekerde Pliskova zich van haar eerste titel van het nieuwe jaar. De overwinning met 6-4 / 4-6 en 7-5 in de Pat Rafter arena betekende de derde overwinning van Pliskova op het  WTA toernooi van Brisbane.

Hoogstaand tennis

Na een hoogstaande halve finale  tegen Naomi Osaka nam Karolina Pliskova het in de finale voor het eerst in haar carrière op tegen Keys. De eerste set ging  naar Pliskova met 6-4. In de tweede set was het Keys die de sterkste was en een kleine 40 minuten later maakte zij gelijk met 4-6. De derde set ging lang gelijk op tot Pliskova op 5-5 de opslag van Keys brak. De Tsjechische gaf deze break voorsprong niet meer uit handen en serveerde de wedstrijd uit. Met haar overwinning is Pliskova één van de favorieten voor de Australian open 2020 die volgende week maandag in Melbourne begint.

Titel prolongatie in Brisbane

Voor het eerst in haar carrière verdedigde de Tsjechische met succes een WTA-titel. De winst is haar zestiende WTA-titel overall. Pliskova was na afloop natuurlijk zeer content met haar winst. “Ik denk dat het altijd moeilijk is om een titel te verdedigen. Om op het juiste moment weer in een goede vorm te zijn op het toernooi dat je het jaar ervoor won moet alles kloppen. Ik denk niet dat het een perfect toernooi was, misschien speelde ik vorig jaar hier en daar zelfs wat beter. Maar ik bleef vechten en heb een manier gevonden om de wedstrijden te winnen.”

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: artist impression // website toernooi van Brsibane

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op tennis in Australië, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Karolina Pliskova

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Karolina Pliskova + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Karolina Pliskova… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten