Servië naar Sydney dankzij dubbele winst Djokovic

Met twee overwinningen heeft Novak Djokovic Servië langs Frankrijk geleid op de ATP cup. In Brisbane was een geëmotioneerde Djokovic te sterk voor Gaël Monfils met 6-3 en 6-2. Het betekende de 16e overwinning voor de Serviër in 16 wedstrijden tegen de Fransman. Benoît Paire had Frankrijk in de eerste partij op voorsprong gezet. Hij won in drie sets van Djokovic’ teamgenoot Dusan Lajovic met 6-2 / 6-7 en 6-4. In het beslissende dubbel waren Djokovic en Trojcki te sterk voor het Franse dubbel Mahut en Roger-Vasselin met 6-3 / 6-7 en 10-3 in de super tiebreak. Djokovic en Trojcki werden in de Pat Rafter arena gesteund door zeer fanatieke pro-Servische supporters die ieder gewonnen punt met een “Serbia! Serbia! Serbia!” vierden.

Gemiste breakpunten

De huidige nummer 2 van de wereld en Trojcki hadden op 4-4 in de tweede set vier breakpunten maar zagen deze helaas niet verzilverd worden. Na de tweede set verloren te hebben domineerden de Serviërs echter de super tiebreak. Met de overwinning plaatste Servië zich voor de laatste 8 van de ATP cup die als voorbereiding geldt op de Australian open 2020. Djokovic was na afloop zeer tevreden. “Ik toon echt mijn emotie want ik vind het geweldig om voor Servië te spelen. Daarnaast zijn deze jongens mijn beste vrienden en ik ben opgegroeid met Trojcki. We hebben zo vaak samen gedubbeld toen we jong waren.” 

De ATP cup is een nieuw ATP toernooi waar in totaal 24 landen aan deelnemen. De wedstrijden worden gespeeld in Perth + Brisbane en Sydney.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: logo ATP cup // ATP cup official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de mooie tennissport, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – winst Djokovic

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over winst Djokovic + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over winst Djokovic… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten