Williams begint met solide overwinning in Auckland

Serena Williams heeft haar eerste wedstrijd sinds de U.S. open finale van vorig jaar gewonnen. De Amerikaanse -als eerste geplaatst- won in Auckland in twee sets van de Italiaanse Camila Giorgi en plaatste zich voor de tweede ronde. In iets meer dan een uur besliste de Amerikaanse de wedstrijd met 6-3 en 6-2.

Williams begon het decennium eerder met een overwinning in het dubbel spel met haar goede vriendin Caroline Wozniacki. Haar head tot head met Giorgi laat nu een overtuigende 5-0 overall zien. De 38-jarige Williams had in Auckland weinig te duchten van de tien jaar jongere Giorgi, de nummer 99 van de wereld. De nummer 10 van de wereld sloeg acht aces, werd niet gebroken en brak de Italiaanse zelf drie keer. Giorgi verving in Auckland Svetlana Kuznetsova nadat de Russische gedwongen was zich terug te trekken vanwege een virale infectie.

Solide spel

“Ik dacht dat het zeer solide was, ook in technisch opzicht omdat het pas mijn tweede wedstrijd van het jaar was.” aldus Williams na afloop tegen de pers. “Het is een prima start om op voort te bouwen.” Ze voegde eraan toe; “Ik denk echt dat de dubbels me veel hebben geholpen, vooral met mijn service.”

Williams speelt voor de tweede keer op het toernooi terwijl ze probeert haar wedstrijdfitness op te bouwen richting haar Australian open-uitdaging… Een overwinning in de finale van Melbourne zou de jongere zus van Venus eindelijk op gelijke hoogte zien komen met de 24 grand slam-titels van Margaret Court.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // officiële website ASB classic Auckland

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de mooiste tennis momenten, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Serena Williams Auckland

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Serena Williams Auckland + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Serena Williams Auckland… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten