Bertens begint met winst in 2020 – Sharapova verliest

Kiki Bertens is haar seizoen in het enkelspel begonnen met winst. Na gisteren al met Ashleigh Barty succesvol te zijn geweest, won de Nederlandse in drie sets van Dajana Jastremska met 6-4 / 1-6 en 6-3. Bertens had in Brisbane niet de eenvoudigste loting maar won -na vorig jaar twee maal succesvol te zijn geweest- ook deze keer van 19-jarige Jastremska. 

Degelijk begin

Bertens speelde degelijk na een moeilijke openingsfase door het geweld van de Oekraïense, maar ze kreeg al snel vat op de offensieve speelstijl van haar tegenstandster. Door vertragende returns en diepe ballen tijdens de rallies, dwong ze haar tegenstander tot fouten. De Nederlandse serveerde bovendien sterk op belangrijke momenten. Na een 0-2 achterstand won ze vier games op rij, kreeg nog wel twee breekpunten tegen, maar won de eerste set uiteindelijk met 6-4.

Bertens kreeg in de openingsgame van de tweede set een breakpoint maar verloor uiteindelijk zelf haar service in de tweede game van de set. Het bleek de opgang naar een slecht vervolg. Bertens kwam geen moment meer in haar spel en werd door de jonge Jastremska in de verdediging gedwongen. Na winst met 6-1 was Jastremska de favoriete voor de derde set.

Opnieuw kantelde de wedstrijd echter en ogenschijnlijk uit het niets. De Nederlandse bracht haar unforced errors terug en begon beter te serveren om Jastremska het tegenovergestelde te zien doen. Binnen “no-time” stond het 3-0 voor Bertens. Na een korte onderbreking brak Bertens direct naar 4-0 om in het vervolg van de wedstrijd niet meer in de problemen te komen. Na een tweetal gemiste matchpoints en een verloren service game op 5-1 lukte het Bertens uiteindelijk wel bij 5-3 om haar eerste winst in het enkelspel binnen te slepen. In de volgende ronde speelt de huidige nummer 9 van de wereld tegen een goede bekende in de persoon van Anett Kontaveit.

Teleurstellende rentree

In tegenstelling tot Kiki Bertens was Maria Sharapova minder gelukkig in Brisbane. De Russische die haar rentree maakte op de baan na een lange afwezigheid i.v.m. een slepende schouderblessure verloor in drie sets van de Amerikaanse Jennifer Brady met 3-6 / 6-1 en 7-6. Sharapova begon sterk aan de wedstrijd en had aan één break genoeg om de Amerikaanse in de tweede set sterk te zien terugkomen. In de derde set was de Amerikaanse in de tiebreak net iets beter. Door haar overwinning neemt zij het in Brisbane nu op tegen de nummer één van de plaatsingslijst en wereld… Ashleigh Barty uit Australië.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // official website WTA tennis

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de komende tennis competitie, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Kiki Bertens Brisbane

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Kiki Bertens Brisbane + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Kiki Bertens Brisbane… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten