Ferrero mist Australian open na een knieoperatie

Juan Carlos Ferrero, voormalig nummer 1 van de wereld en de huidige coach van Carlos Alcaraz, zal afwezig zijn tijdens het eerste grand slam van het jaar in Australië. Een knieoperatie bij Ferrero zorgt er voor dat de tweevoudig grand slam winnaar het seizoen 2024 zal beginnen zonder zijn Spaanse hoofdcoach. 

Herstel Ferrero duurt enkele maanden

Ferrero zal de komende maanden moeten herstellen van een artroscopie aan zijn linkerknie. De operatieve ingreep voorkomt dat Ferrero in januari naar Australië kan afreizen voor de “Australische hardcourt swing” die het nieuwe seizoen opent. De verwachting is dat Ferrero zich de komende maanden op krukken zal moeten voortbewegen terwijl hij herstelt van de operatie. Het eerstvolgende toernooi waar hij naar verluidt aanwezig zal zijn, is het ATP masters 1000 in Indian Wells.

Australian Open duurt 15 dagen

Het eerste grand slam van het nieuwe seizoen gaat op zondag 14 januari van start in Melbourne en loopt tot en met zondag 28 januari en duurt zodoende 15 dagen. Het toernooi begint voor het eerst op een zondag – een dag eerder dan voorheen – omdat de toernooi organisatoren proberen de schema’s in te korten nadat de afgelopen jaren enkele wedstrijden pas midden in de nacht werden voltooid.

Alcaraz miste de Australian open in 2023 vanwege een hamstringblessure die hij vorig jaar opliep tijdens een trainingsblok in het off-season. Het jaar daarvoor bereikte hij de derde ronde in Melbourne en verloor na vijf sets van de uiteindelijke halve finalist Matteo Berrettini uit Italië.

De komende Australian open zal de eerste keer zijn dat de 20-jarige Spanjaard deelneemt in Australië sinds hij grand slam-kampioen werd. Maar hij zal het dus moeten stellen zonder de begeleiding van zijn vaste mentor en coach. Ferrero’s plek in Australië wordt overgenomen door Samuel López.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Ferrero

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Ferrero + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Ferrero… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten