Wozniacki krijgt wild card voor Australian open

De organisatie van de Australian open in Melbourne heeft meerdere wildcards vrijgegeven voor de eerste grand slam toernooi van het jaar. De startplekken zijn voor de winnares van 2018 en voormalig nummer één van de wereld Caroline Wozniacki en diverse Australische talenten. Emma Raducanu kreeg na een zeer mager jaar met veel blessures en weinig wedstrijden geen wildcard. 

Wozniacki keert terug op bekend terrein

Wozniacki -die inmiddels de 30 is gepasseerd- won de Australian open in 2018 van de inmiddels geschorste Simona Halep. Daarnaast was ze in 2010 en 2011 iets meer dan 70 weken lang de nummer één van de wereld. Door de wildcard die ze heeft gekregen, keert de Deense voor het eerst in vier jaar terug naar de Australian open in Australië.

“Ik heb zoveel geweldige herinneringen aan Melbourne. Natuurlijk is mijn overwinning in 2018 het hoogtepunt van mijn carrière”, zei Wozniacki, die na het toernooi van 2020 stopte met tennissen vanwege een zwangerschap, maar in de zomer van vorig jaar terugkeerde als prof.

“Ik ben de AO organisatie zeer dankbaar voor de wildcard en de kans om opnieuw deel te nemen aan de Australian open in januari.” Naast Wozniacki krijgen o.a. de Australische speelsters Kimberly Birrell, Olivia Gadecki en Taylah Preston een wildcard bij de vrouwen. Bij de mannen ligt een startbewijs klaar voor Duckworth, Polmans en Walton, alle zes de spelers zijn afkomstig uit thuisland Australië.

Emma Raducanu ontbreekt op lijst met wildcards

Er moeten nog steeds vier wildcards vergeven worden bij de vrouwen, maar één grote naam ontbrak toch op het lijstje met wildcards. Namelijk die van Emma Raducanu. De jonge Britse speelde voor het laatst een wedstrijd in april van dit jaar en zakte door 2 operaties ver af op de wereldranglijst.

In 2021 won de 21-jarige Radacanu nog de U.S. open, maar ze staat momenteel niet meer in de top 250 van de wereld. Ook op de opgeschoonde “protected ranking”, die tennissers kunnen gebruiken als ze lang geblesseerd zijn om zo toch deel te nemen aan grote toernooien, staat ze buiten de top 100.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Eurosport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open 2024, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Wozniacki

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Wozniacki + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Wozniacki… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten