Nieuwe trainer Botic van de Zandschulp: “Hij kan een wereldtopper worden”

Botic van de Zandschulp heeft weer een nieuwe tennistrainer. De Zweedse trainer Johan Örtegren neemt per direct de taken over van Sven Groeneveld, die eind oktober de samenwerking beëindigde met de Nederlandse tennisser. Van de Zandschulp had de afgelopen maanden een tijdelijke trainer in de persoon van Ronald Hooijer.

Van de Zandschulp kan een wereldtopper worden

Örtegren is al een jaar of 10 verbonden aan de Good to great academy in Stockholm. Hij beschikt over veel ervaring in het internationale toptennis. Zo was hij onder meer trainer van Grigor Dimitrov, Laura Robson, Johanna Larsson en Miomir Kecmanovic. Örtegren is een voormalig top-300 speler in het enkelspel op de ATP tour. Zijn meeste wedstrijden speelde hij echter op een lager niveau.


“Ik kijk er naar uit. Maandag zijn de voorbereidingen op het nieuwe seizoen begonnen.”

Van de Zandschulp


Botic is een zeer interessante speler

Van de Zandschulp -de huidige nummer 50 van de wereld- is blij met de aanstelling van met Örtegren: “Ik kijk er naar uit. Maandag zijn onze voorbereidingen op het nieuwe seizoen en de Australian open al weer begonnen. De komende periode zal mijn team naar alle waarschijnlijkheid nog verder worden uitgebreid.” Örtegren: “Botic is een zeer interessante speler. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij kan uitgroeien tot een internationale topspeler.”

Sven Groeneveld is inmiddels weer terug bij zijn voormalige pupil Taro Daniel uit Japan. Die begeleiding had hij tijdens zijn periode Van de Zandschulp stilgelegd. De 30-jarige Daniel is de huidige nummer 75 van de wereld.

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Van de Zandschulp

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Van de Zandschulp + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Van de Zandschulp… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten