Na 20 jaar weer een Nederlandse grand slam clash

Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor hebben beide redelijk eenvoudig hun eerste ronde op de Australian open doorstaan. Van de Zandschulp versloeg in een pittige wedstrijd Ilya Ivashka met 6-3 / 3-6 / 7-5 en 6-3. Griekspoor won met 6-3 / 7-6 en 6-3 van Pavel Kotov. Door hun gewonnen partijen staan de Nederlanders woensdag in de tweede ronde tegenover elkaar in Melbourne.

Een Nederlandse tennisser in de derde ronde

Van de Zandschulp begon sterk aan zijn partij in de openingsronde. Na 2 breaks over en weer was een derde break voldoende voor de winst in de eerste set. Een wat minder begin in de tweede set leidde echter tot een break en het eerste setverlies deze Australian open. Een lange derde set met een groot aantal breakpoints voor de Wit Rus leidde bijna tot een achterstand maar een aantal goede games op 4-5 zorgden alsnog voor een 7-5 setwinst van de Nederlander.

De vierde set gaf eenzelfde beeld, Van de Zandschulp werd vroeg gebroken maar een snelle re-break en een beslissende break op 4-3 zorgden alsnog na 3,5 uur voor een verdiende overwinning. Door de winst van beide Nederlanders is het in ieder geval zeker dat er vrijdag aanstaande een Nederlandse tennisser in de derde ronde actief zal zijn.

Griekspoor overtuigend verder

Voor Tallon Griekspoor verliep de eerste ronde een stuk gemakkelijker. De rechtshandige speler die dit jaar nog ongeslagen is na zijn toernooizege in Pune, overtuigde tegen Pavel Kotov. De Russische lucky loser die buiten de top-100 staat, kreeg alleen in de openingsgame van de wedstrijd een breakpoint. Na bijna 2 uur dominant spel was het voor de Nederlandse tennisser klaar en wacht dus een wedstrijd tegen Van de Zandschulp.

Auteur: Redactie GSTBย // Fotografie: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geรฏnspireerd is op de mooiste sport van de wereld, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Van de Zandschulp

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Van de Zandschulp + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Van de Zandschulp… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten