Nadal verrassend uitgeschakeld op de Australian open

De Spaanse titelverdediger Rafael Nadal is op de Australian open in de tweede ronde verrassend uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld die als eerste was geplaatst -na de afmelding van zijn landgenoot Carlos Alcaraz- liep een blessure op in de tweede set en verloor uiteindelijk in drie sets van de Amerikaan McDonald met 6-4 / 6-4 / 7-5. Nadal die in de eerste ronde nog een zware wedstrijd tegen Jack Draper overleefde was simpelweg niet in staat de Amerikaan voldoende pijn te doen.

Nadal verrassend uitgeschakeld

De Spanjaard verloor verrassend de eerste set en na een break in de tweede set ging het mis voor Nadal. De Spanjaard werd bij 4-3 in de tweede set door zijn Amerikaanse opponent de hoek ingestuurd en verrekte daarbij waarschijnlijk een spier. Hij leek last van zijn lies te hebben maar verbeet de pijn en speelde door.

Agressief tennis van Nadal

Met zeer veel risico en agressief tennis hield Nadal in zijn oranje shirt lange tijd stand in de set 3. Maar bij 5-5 werd hij uiteindelijk toch gebroken. McDonald serveerde het duel vervolgens eenvoudig uit voor de mooiste overwinning uit zijn carrière.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO 2023, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Nadal verliest op Australian open

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Nadal verliest op Australian open + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Nadal verliest op Australian open… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten