Ook Casper Ruud uitgeschakeld

De nummer 2 van de plaatsingslijst op de Australian open Casper Ruud heeft het toernooi al in de tweede ronde verlaten. De Noor verloor in 4 sets van de Amerikaan Jenson Brooksby. In de 3e set had de Amerikaan al meerdere kansen gehad om de wedstrijd te beslissen, maar Ruud knokte zich terug en sleepte er via een tiebreak nog een 4e set uit. In die vierde set bleek de Amerikaan alsnog te sterk voor de nummer 3 van de wereld met 6-3 / 7-5 / 6-7 en 6-2.

Australian open hoogst geplaatste spelers

Met het verrassende verlies van de Noor verliest het Australische grandslamtoernooi al vroeg in de eerste week zijn twee hoogst geplaatste spelers. Woensdag verloor titelhouder Nadal -vanwege een blessure- van de Amerikaan Mackenzie McDonald. De 22-voudig grandslamkampioen verrekte in de tweede set een spier en verloor uiteindelijk kansloos in drie sets.

Tistsipas na verlies Casper Ruud nu hoogst geplaatste speler

De nummer 3 van de plaatsingslijst, de Griek Stefanos Tsitsipas is nog wel actief in het toernooi. Hij ontmoet in de 3e ronde de Nederlander Tallon Griekspoor die in de 2e ronde Botic van de Zandschulp versloeg met 6-4 / 6-4 / 6-4. De wedstrijd tussen Tsitsipas en Griekspoor staat voor vrijdag op het programma in Melbourne. Ook Novak Djokovic is nog actief op het toernooi dat hij al 9 keer won. De 35-jarige Serviër -dit jaar de nummer 4 van lijst- treft later vandaag de Franse qualifier Enzo Couacaud. De Rus Andrej Roeblev bereikte eveneens de 3e ronde, in 4 sets versloeg hij de Fin Emil Ruusuvuori met  6-2 / 6-4 / 6-7 en 6-3.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op je favoriete sport, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Casper Ruud

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Casper Ruud + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Casper Ruud… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten