ASICS lanceert haar meest innovatieve tennislijn ooit

Zijaanzicht van de Asics COURT FF 3.
Asics lanceert de nieuwe COURT FF 3.
Wit paarse dames uitvoering van de Asics COURT FF 3.
Asics COURT FF 3 Novak Djokovic.
Voor- en onderzijde van de nieuwe schoen van Novak Djokovic.
De nieuwe GEL-RESOLUTION 9 voor heren is nu te koop.
De nieuwe GEL-RESOLUTION 9 is nu te koop.
De nieuwe GEL-RESOLUTION 9 is nu te koop.
De nieuwe GEL-RESOLUTION 9 voor dames is nu te koop.

In de aanloop naar het 2023 tennisseizoen onthult ASICS haar meest innovatieve collectie ooit: de COURT FF™ 3 en GEL-RESOLUTION™ 9 tennisschoenen en een technologisch geavanceerde kledinglijn. De nieuwe producten zijn ontwikkeld in het ASICS Institute of Sport Science in Kobe, Japan, waar elk nieuw product uitvoerig getest wordt volgens de vier principes van de ASICS Design Philosophy: feedback van atleten, biomechanisch onderzoek, vakmanschap en duurzame innovatie.

ASICS COURT FF™ 3  

De COURT FF™ 3 is ontwikkeld in samenwerking met 21-voudig Grand Slam winnaar Novak Djokovic. De schoen beschikt over een eerste driedelige buitenzool die meer flexibiliteit en comfort biedt dan ooit tevoren. De resultaten van de biomechanische testen in het ASICS Institute of Sport Science resulteerden in een 7% lagere impact op het lichaam* op het moment van grondcontact in vergelijking met het vorige model. Uiteindelijk vermindert dit de stress op het lichaam en zorgt het voor een sneller herstel.

Ervaar zelf de ASICS Design Philosophy voor de ultieme on-court beleving

“Ik ben trots op de reis die ik samen met ASICS afgelegd heb en dat ik deel mag uitmaken van de lancering van de nieuwe collectie, in het bijzonder de nieuwe COURT FF™ 3 tennisschoen. Samen met het team van ASICS in Europa en Japan heb ik zeer nauw samengewerkt om de vorige versie, wat al een fantastische schoen was, te verbeteren. Op dit punt in mijn carrière is het essentieel dat de schoenen die ik draag mij vertrouwen geven op de baan en passen bij mijn speelstijl. En dat is precies wat ik krijg van ASICS. Ze begrijpen mij en zetten zich in om zelfs het kleinste detail te verbeteren, wat ik waardeer en respecteer. Niets voelt beter dan spelen op ASICS.”

ASICS GEL-RESOLUTION™ 9

De GEL-RESOLUTION™ 9 is ontworpen voor de baseline-speler die een ondersteunende en stabiele schoen nodig heeft. De tennisschoen biedt ultieme stabiliteit terwijl het comfort is verbeterd ten opzichte van de vorige versie. De opnieuw ontworpen DYNAWRAP™ technologie houdt de voet stevig op zijn plaats terwijl de nieuwe DYNAWALL de remtijd tijdens de zijwaartse beweging verbetert. Dit is essentieel voor de baseline-speler. De resultaten vanuit het Institute of Sport Science laten een verbetering van 4,5% zien in remtijd, in vergelijking tot de vorige versie, waardoor een snelle overgang naar de positie in het midden van de baan mogelijk is. De schoenen zijn vanaf 1 januari verkrijgbaar bij o.a. de tennis shop van tennisdirect.nl

OVER ASICS

Anima Sana in Corpore Sano, wat “A Sound Mind in a Sound Body” betekent, is een oude Latijnse uitdrukking waaruit ASICS is afgeleid en het fundamentele platform waarop het merk nog steeds staat. ASICS gelooft in de holistische kracht van beweging en de mentale voordelen ervan. Het bedrijf werd meer dan 60 jaar geleden opgericht door Kihachiro Onitsuka en is nu een toonaangevende ontwerper en fabrikant van hardloop- en sportschoenen, kleding en accessoires.


Op deze pagina’s behandelen wij tennis (gerelateerde) producten en beoordelen deze. Dat kunnen fashion items zijn zoals bijvoorbeeld oude tennisschoenen zoals de Adidas Stan Smith of oude shirts die op Ebay te vinden zijn. Maar ook nieuwe rackets, tennisschoenen of kleding die op de grand slams verkocht worden. De artikelen worden bekeken met een “vormgevers oog”. Dat kan dus betekenen dat een racket geweldig is om mee te spelen maar qua vormgeving niet echt aansprekend is. Of natuurlijk vice versa, een prachtig vormgegeven racket dat volstrekt onbespeelbaar is.

Auteur: HPB (Het PR Bureau) // Fotografie: ASICS

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – ASICS COURT FF™ 3  

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over ASICS COURT FF™ 3  + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over ASICS COURT FF™ 3… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten