Djokovic wint Australian open nummer 8

Novak Djokovic heeft zondag voor de achtste keer de Australian open gewonnen in de Rod Laver arena in Melbourne. De Serviër klopte Dominic Thiem in vijf intensieve sets vol met plotwisselingen. Met zijn overwinning neemt Djokovic de leiding op de ATP tour weer over van Rafael Nadal uit Spanje.

Sterk begin Djokovic en comeback Thiem

Djokovic won de eerste set na een fantastisch begin waarin Thiem het moeilijk had met het spel van de Serviër. De 26-jarige Oostenrijker die voor het eerst in de AO2020 finale stond kwam echter terug met sterk spel. Met snoeiharde fore- en backhands maakte hij het een naar adem snakkende Djokovic erg moeilijk en won de tweede en derde set met 6-4 en 6-2.

Gemiste volley

Een simpele gemiste volley op 3-4 betekende echter een belangrijk omslag in de vierde set. Djokovic kreeg een kans op 3-4 en gaf deze set niet meer weg. Een vijfde set moest dus de beslissing brengen. Daarin liep Djokovic al snel uit naar 1-3. Thiem kreeg kansen op de rebreak maar slaagde daar niet in. Djokovic 

kreeg bij 2-4 kreeg hij breakkansen om Thiem definitief van zich af te schudden maar de Oostenrijker knokte zich terug tot 3-4. In de achtste game leek hij bij 30-30 Djokovic even uit evenwicht te brengen maar de ervaren Serviër sleepte ook deze game binnen. Met een love game kwam Thiem terug naar 4-5. Hij kwam nog 0-15 voor in de 10e game maar maakte vanaf dat moment enkel unforced errors. Met 6-4 won Djokovic zo zijn achtste titel op de Australian open in Melbourne. Roy Emmerson en Roger Federer volgen op gepaste afstand met zes titels in Australië.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // volg ons op Facebook

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de afgelopen strijd in Melbourne, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – finale Australian open 2020

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over finale Australian open 2020 + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over finale Australian open 2020… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten