Volledige loting ABN AMRO WTT tournament

In Rotterdam is het volledige speelschema voor het ABN AMRO WTT bekend gemaakt. In de Rotter-tram werd door Richard Krajicek en een jeugdige ballenjongen de loting verricht. Daniil Medvedev de nummer één van de plaatsingslijst en huidige nummer vijf van de wereld speelt tegen een qualifier in de persoon van Vasek Pospisil. De nummer twee van de plaatsingslijst Stefanos Tsitsipas speelt tegen de Pool Hubert Hurkacz. Tsitsipas winnaar van de ATP finals van 2019 en de huidige nummer zes van de mondiale ranglijst won in drie bezoeken nog nooit een wedstrijd in Ahoy maar is daar vast van plan verandering in te brengen.

Nederlandse deelname WTT tournament in Ahoy

Ook de Nederlanders Robin Haase en Tallon Griekspoor weten hun tegenstanders. Haase neemt het in de eerste ronde op tegen David Goffin uit België, de nummer tien van de wereldranglijst. Griekspoor -die onlangs in het hoofdtoernooi van een grand slam debuteerde- moet het opnemen tegen de nummer 44 van de wereld en winnaar van de ATP cup met Servië… Filip Krajinovic. 

Overige Nederlanders stranden in qualies

Het kwalificatietoernooi van de 47e editie van het ABN AMRO WTT tournament telde vier Nederlandse spelers, maar de vier Nederlanders werden allen in de eerste ronde uitgeschakeld. Vooral Botic van de Zandschulp en Jesper de Jong vochten een spannende wedstrijd uit maar dat bleek helaas onvoldoende.

Topper op maandagavond met Shapovalov – Dimitrov

Op de openingsdag van het ABN AMRO tennistoernooi staat direct een grote kraker op het programma. De nummer acht van de plaatsingslijst Denis Shapovalov en Grigor Dimitrov spelen vanaf 19.30 uur de eerste avondpartij. De 28-jarige Bulgaar, die twee jaar geleden nog de nummer drie van de wereld was, heeft een uitstekende status in Rotterdam Ahoy. Hij verloor in 2018 de finale van Roger Federer en was halve finalist in 2013. 

Shapovalov debuteerde vorig jaar in Rotterdam met een kwartfinale die hij na een geweldige wedstrijd uiteindelijk nipt van Stan Wawrinka verloor. De 20-jarige Canadees won in 2019 in Stockholm zijn eerste titel op de ATP tour. Dimitrov en Shapovalov speelden in hun carrière eenmaal tegen elkaar. Dimitrov was in 2016 de sterkste in Toronto. 

Het volledige speelschema van het ABN AMRO WTT

Het volledige speelschema ziet er nu als volgt uit:

[bracketsninja bracketid=”efc5cd22-40ae-4202-964b-5372e6bf360f” height=”1250″]

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: artist impression // website ABN AMRO wtt tournament

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de mooiste sport ter wereld, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – loting ABN AMRO tennis toernooi

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over loting ABN AMRO tennis toernooi + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over loting ABN AMRO tennis toernoo… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten