Dimitrov verrast Shapovalov

Voor bezoekers van het ABN AMRO WTT tournament was de maandag gelijk een avond waarop een prachtige wedstrijd op het programma stond. De nummers 16 en 22 van de wereld stonden tegen over elkaar. Denis Shapovalov als achtste geplaatst nam het op tegen de voormnalige nummer drie van de wereld Grigor Dimitrov. De op papier mooiste partij uit de eerste ronde was eigenlijk geen moment écht een wedstrijd. Shapovalov en Dimitrov behoorden vorige maand tijdens de Australian open nog tot de geplaatste spelers. Bij het ABN AMRO tennis toernooi zijn echter slechts acht spelers geplaatst en zo kon het gebeuren dat deze wereldtoppers in de eerste ronde in Rotterdam tegen elkaar speelden.

Dimitrov maakt sterke indruk

Op twee breakpoints tegen in de allereerste game van de wedstrijd maakte Grigor Dimitrov in de openingsset een sterke indruk met mooie slices, goed serveerwerk en degelijke forhands. Shapovalov kreeg weinig tot geen vat op het spel van de Bulgaar en de Canadees maakte een wat geïrriteerde indruk. In de tweede set behielden beide spelers hun services al kreeg Shapovalov nog wel een kans op 5-4 met een setpoint op de service van Dimitrov.

Sterke tie-break

In de tie-break was Dimitrov echter duidelijk de beste met 2 mini-breaks besliste de populaire Bulgaar de wedstrijd met 6-3 en 7-6. “Mijn sterke returns waren vandaag van grote importantie,” aldus de 28-jarige Bulgaar na afloop tegen de pers. “Natuurlijk is Shapovalov een sterke tegenstander in de eerste ronde maar dat geldt eigenlijk voor iedere speler hier. Ik bewaar altijd goed herinneringen aan het toernooi in Rotterdam omdat ik hier in 2009 mijn debuut op de ATP tour maakte.”

Rentree Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas speelt disndagavond de hoofdwedstrijd om 19.30 uur tegen de Pool Hubert Hurkacz. Hurkacz won vorig jaar in Winston Salem zijn eerste toernooi op de ATP tour en is voor de jonge Griek -die als tweede is geplaatst- een geduchte tegenstander. 

Tsitsipas staat voor het derde achtereenvolgende jaar in het hoofdtoernooi in Rotterdam maar de huidige ATP finals kampioen won nog nooit een partij. “De eerste keer was ik net 18 jaar oud en speelde ik tegen een zeer sterke speler als Jo-Wilfried Tsonga. Maar dit jaar wil ik partijen gaan winnen. Tsitsipas die maandagavond nog aan het trainen was in Ahoy met zijn vader is gedreven… “Rotterdam is één van mijn favoriete toernooien met een geweldig centre court. Als je kijkt naar al de namen op de boarding zoals Ashe, Borg en Lendl en dan weet je dat dit altijd al een heel sterk toernooi is geweest.”

Ook Tallon Griekspoor speelt dinsdagavond. De Nederlanders die de afgelopen jaren in Ahoy Wawrinka en Khachanov versloeg in Ahoy neemt het op tegen de Serviër Filip Krajinovic.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: artist impression // website van het toernooi op site ATP

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op het Rotterdamse tennis, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Grigor Dimitrov verslaat Shapovalov

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Grigor Dimitrov verslaat Shapovalov + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Grigor Dimitrov verslaat Shapovalov… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten