Tsitsipas wint eerste wedstrijd in Rotterdam

Klamme handjes en een verhoogde hartslag gisteren voor Richard Krajicek. De grootste publiekstrekker en nummer twee van de plaatsingslijst Stefanos Tsitsiapas begon niet slecht aan zijn wedstrijd tegen Hubert Hurkacz maar keek na meer dan een uur wel tegen een set en break achterstand aan. Hurkacz speelde sterk en serveerde uitstekend met opslagen die vaak tegen de 200 km per uur of nog harder werden afgevuurd. Ook de sterke backhand rechtdoor van de Pool bleek vaak een te zware opgave voor de als tweede geplaatste Tsitsipas. Op 5-4 en 40-0 voor de Pool slaagde de Griek er nog wel in een tie-break af te dwingen maar daarin was Hurkacz duidelijk te sterk.

Hoger niveau voor Tsitsipas

Na de break achterstand aan het begin van de tweede set richtte richtte de Griek zich echter op en won hij liefst vier games op rij. Die break voorsprong gaf Tsitsipas niet meer uit handen en de tweede set ging zo overtuigend met 6-3 en twee breaks naar de 21-jarige Griekse tennisser. 

Tsitsipas blij met ommekeer

In de derde set had Tsitsipas -die zich eind eerste set nog wel aan een schouder probleem had laten behandelen- geen problemen meer met zijn Poolse tegenstander. Hurkacz pakte slechts één game in de derde set en zag Tsitsipas uiteindelijk met 6-7 / 6-3 en 6-1 voor het eerst een wedstrijd in het hoofdtoernooi van Rotterdam winnen. Daar was de jonge Griek uiteraard zeer content mee tijdens het on-court interview na afloop. “Mijn start was niet fantastisch. Maar ik bleef wel verrassend rustig en plotseling viel het allemaal mijn kant op.” De publiekstrekker had wat last van zijn schouder maar verklaarde… “Volgens mij is het niet heel ernstig. Mijn eigen fysio moet er straks maar even goed naar kijken.” In de volgende ronde neemt hij het op tegen de Sloveen Aljaz Bedene, die Benoît Paire met 6-2 en 6-4 versloeg. Dat duel wordt naar verwachting donderdagavond gespeeld.

Griekspoor redt het niet

Waar de ene Griek het uiteindelijk wel lukte, lukte het de Nederlandse Griekspoor niet. Tallon Griekspoor met een wildcard toegelaten en de laagst geklasseerde deelnemer redde het niet tegen de Serviër Filip Krajinovic, de nummer 39 van de wereld. Griekspoor die de afgelopen twee jaar verraste met overwinningen op Wawrinka en Khachanov had weinig in te brengen en verloor in een uurtje met 6-4 en 6-1.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: artist impression // website ABN amro tennis

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de internationale tennistoernooien in Rotterdam, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Stefanos Tsitsipas Rotterdam

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Stefanos Tsitsipas Rotterdam + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Stefanos Tsitsipas Rotterdam… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten