Medvedev direct uitgeschakeld in Rotterdam

In Rotterdam is de nummer één van de plaatsingslijst al in de eerste ronde uitgeschakeld. Daniil Medvedev de nummer 5 van de wereld verloor woensdagavond verrassend van de Canadees Vasek Pospisil in twee sets met 6-4 en 6-3. Pospisil die goed speelde en veelvuldig gebruik maakte van service and volley was natuurlijk zeer content met zijn overwinning. 

Breakpoints overleefd

“Het natuurlijk gebeurt niet iedere dag dat je een speler als Medvedev verslaat.” glunderde Vasek Pospisil na afloop tijdens het on-court interview. “Ik was natuurlijk de underdog en kon lekker vrijuit spelen ook al omdat ik afgelopen week al een finale had gehaald in Montpellier.” De wedstrijd had overigens gemakkelijk anders kunnen aflopen maar Medvedev slaagde er op 4-4 niet in een een 0-40 voorsprong te benutten. Met sterke services en service and volley werkte Pospisil de breakpoints weg om vervolgens op zijn tweede setpoint toe te slaan.

Matig spel Medvedev

Ook in de tweede set bleef Pospisil aanvallend spelen en kwam Medvedev geen moment echt in zijn spel. Met enkel dropshots probeerde de Rus het tempo nog te ontregelen maar Pospisil bleef op een een beetje spanning in de laatste game gemakkelijk overeind. Voor Pospisil -die lang geblesseerd was en vorig jaar weer terugkeerde- smaakte de overwinning zoet. “Na mijn comeback vorig jaar had ik weinig verwachtingen, maar het is echt lang geleden dat ik zo goed en lekker heb gespeeld.” Pospisil was oprecht erg blij en sprong na zijn winst nog een keer met gebalde vuist het veld in.

Medvedev stond na afloop de pers te woord en was uiteraard teleurgesteld in zijn eigen spel. “Ik speelde gewoon niet goed genoeg vandaag om hem te kunnen verslaan. Ik had natuurlijk wel wat kansen en als ik die had gepakt was de wedstrijd waarschijnlijk anders verlopen.” De Rus gaf wel aan volgend jaar terug te keren in Rotterdam om dan een betere prestatie neer te zetten.

Auger-Aliassime in uitstekende vorm

In tegenstelling tot Medvedev speelde Felix Auger-Aliassime wel een uitstekende wedstrijd. De Canadese tiener speelde sterk en won overtuigend in twee sets van Grigor Dimitrov die maandag nog te sterk was voor een andere Canadees… Denis Shapovalov. Auger-Aliassime speelde sterk, won een paar geweldige punten en maakte indruk met een fantastische backhand passing om de Bulgaar te breken in de eerste set. “Dit was absoluut mijn beste partij van het jaar.” oordeelde de 19-jarige Canadees. Ook Daniel Evans heeft het uitstekend naar zijn zin in Rotterdam. De Engelsman die zijn debuut maakt in Rotterdam was in drie sets te sterk voor de Rus Karen Khachanov.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: website ABN AMRO tennis // meer info op de toernooi website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste sport van Nederland, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Medvedev tegen Pospisil

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Medvedev tegen Pospisil + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Medvedev tegen Pospisil… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten