Rublev steady… Tsitsipas redt het niet

Andrey Rublev is voorlopig niet te stoppen in 2020 en ook niet tijdens het ABN AMRO WTT tennis tournament. Rublev won dertien van zijn laatste veertien duels in 2020 en pakte en passant twee titels. Ook tijdens het toernooi in Rotterdam blijft Rublev goed op schema door een 7-5 en 6-3 overwinning op Alexander Bublik. De grote publiekstrekker in Ahoy -Stefanos Tsitsipas- slaagde er verrassend niet de kwartfinales te behalen. Tsitsipas was niet opgewassen tegen Aljaz Bedene die in twee sets won van de als tweede geplaatste Griek.

Geweldige seizoensstart Rublev

Andrey Rublev kent dit kalenderjaar een geweldige start met ATP-250 toernooizeges in Doha en Adelaide. Een prestatie die sinds 2004 niet meer is voorgekomen. “Dit is gelukkig nog maar het begin van het tennisseizoen.” aldus de 22-jarige Moskoviet. “Je hebt altijd goede en minder goede weken. Het gaat in 2020 voorlopig verrassend goed maar ik weet dat zo’n serie helaas niet het hele jaar kan duren. Misschien is het over een aantal weken wel weer helemaal anders.”

In kwartfinale wacht Krajinovic

Rublev speelt vrijdagavond in de kwartfinales tegen Filip Krajinovic die in twee lange sets won van Vasek Pospisil uit Canada. Pospisil die een dag eerder verraste door Daniil Medvedev uit te schakelen had het moeilijk maar slaagde er in de tweede set na een break achterstand toch in een tie-break uit te slepen. Het kostte hem de nodige moeite maar Krajinovic slaagde er met winst in de tweede set toch in de kwartfinales van het ABN AMRO world tennis tournament te halen. 

“Ik ben wel enorm moe.” verzuchtte Krajinovic toen hij het centre court verliet. “Het was jammer genoeg niet zo makkelijk om de partij af te ronden. Pospisil is in vorm en speelde met veel vertrouwen na zijn overwinning op Medvedev. Ik ben wel blij dat in twee sets klaar ben zodat ik voldoende tijd heb om te herstellen voor mijn kwartfinale tegen Rublev morgenavond.”

Tsitsipas lukt het weer niet

Na eindelijk zijn eerste zege in Ahoy te hebben behaald slaagde Stefanos Tsitsipas er niet in de kwartfinales te bereiken. Tsitsipas kon de hoge verwachtingen tijdens het toernooi niet waarmaken. De nummer twee van de plaatsingslijst liet zich in de tweede ronde door de 30-jarige Sloveen Aljaz Bedene verrassen en verloor met 5-7 en 4-6. Bedene begon nerveus op het centre court in Rotterdam maar begon steeds beter te spelen en boekte zo een mooie overwinning op een top 10 speler. In de kwartfinales op vrijdagmiddag speelt Bedene tegen het Canadese talent Felix Auger-Aliassime.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: artist impression ABN AMRO © // schema ABN AMRO WTT met Rublev

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op casual tennis, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Rublev en Tsitsipas

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Rublev en Tsitsipas + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Rublev en Tsitsipas… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten