Monfils contre Auger-Aliassime

Een passe-partout…💪🏾💪🏾💪🏾

Na een lang weekend vol toptennis zijn de finalisten voor het ABN AMRO WTT tennis tournament bekend. Titelverdediger Gael Monfils neemt het na winst in de tweede halve finale op tegen het Canadese supertalent Felix Auger-Aliassime. Monfils die vorig jaar de zesde Franse winnaar ooit werd in navolging van Pioline, Escudé (twee keer), Lodra en Tsonga is dus nog één zege verwijderd van zijn titelprolongatie. De eindstrijd wordt in ieder geval een forse opgave voor de geboren Parijzenaar… tegenstander Felix Auger-Aliassime heeft de hele week een uitstekende indruk achtergelaten in Rotterdam.

Alle finales zijn zwaar

“Alle finales zijn zwaar.” meldde titelverdediger Monfils na afloop tijdens het on-court interview. “Auger-Aliassime ken ik redelijk goed omdat hij net als ik ook Frans spreekt en het afgelopen jaar echt is doorgebroken op de ATP tour.” Auger-Aliassime die over een maand of 6 zijn twintigste verjaardag zal vieren is momenteel een van de jongste spelers in de top 100. De jonge Canadees wacht na drie verloren finales nog op zijn eerste grote ATP titel. “Ik bereik het liefst overal de finale om mijzelf de kans te geven om toernooien te gaan winnen.” aldus Auger-Alissime tegen de pers.

Beide finalisten door na zware twee sets overwinning

Beide spelers bereikten de finale na een overwinning in twee sets. Auger-Aliassime won na twee lange sets met 7-6 en 6-4 van Pablo Carreno Busta. Monfils was in de avondpartij in twee intensieve sets te sterk voor de Serviër Filip Krajinovic. Krajinovic overleefde op 4-5 in de tweede set nog wel een aantal matchpoints maar was in de tie-break niet opgewassen tegen de Franse titelverdiger.

Eerste wedstrijd Monfils tegen Auger-Aliassime

De finale tussen Monfils en Auger-Aliassime is de eerste officiële ontmoeting tussen beide spelers op de ATP tour. De finale in Rotterdam begint om 15.30 uur en wordt vooraf gegaan door de finale in het heren dubbelspel waarin de Franse tennissers met Mahut en Herbert ook weer sterk vertegenwoordigd zijn. Mahut en Herbert waren in 2018 het sterkste koppel in Rotterdam, één van hun tegenstanders de Fin Henri Kontinen was vorig jaar met Jeremy Chardy de sterkste in Rotterdam. Dit jaar speelt de Fin met de Duitser Jan-Lennard Struff.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // website ATP tour

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op het Nederlandse tennis, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Monfils versus Auger-Aliassime

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Monfils versus Auger-Aliassime + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Monfils versus Auger-Aliassime… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten