Terugblik ABN AMRO toernooi – Monfils wint

Gaël Monfils is in 2020 opnieuw de sterkste in Rotterdam gebleken na een zege op Felix Auger-Aliassime. De Franse veteraan won zondag vrij eenvoudig van zijn veertien jaar jongere tegenstander in twee sets met 6-4 en 6-2. Met de winst van Monfils kwam er een einde aan een toernooi dat bijna 110.000 bezoekers mocht verwelkomen.

Sterk begin Monfils

Monfils begon sterk maar hoefde gedurende de wedstrijd niet heel veel te doen om zijn jonge tegenstander te ontregelen. Auger-Aliassime -één van de grootste talenten op de tour- maakte veel fouten en op een breakpoint na in de eerste set om terug te komen tot 3-3 was er voor Monfils weinig te duchten.

Gemiste matchpoints Monfils

Monfils benutte pas zijn vijfde matchpoint nadat hij op 5-2 er vier matchpoints had gemist. Voor de Fransman was het zijn tiende titel en de tweede opeenvolgende in Rotterdam. Na winst in Montpellier afgelopen week was het ook Monfils’ tweede toernooiwinst op de ATP tour. Met de winst in Ahoy verzekerde de Fransman van een cheque van ongeveer 400.000 euro. Auger-Aliassime -die nog op zijn eerste ATP titel wacht- moest genoegen nemen met de helft. Na verlies in de finales van Rio, Lyon en Stuttgart was dit de vierde nederlaag in de finale voor de jonge Canadees.

Hoge verwachtingen Auger-Alliassime

Ondanks de vierde opeenvolgende nederlaag in een finale zijn de verwachtingen rondom de Canadees hoog gespannen. De Canadees is inmiddels een top-20 speler en wordt pas halverwege dit jaar 20. Ook Monfils zag de toekomst positief in voor de Canadees. “Als je zo door blijft gaan dan ga je dit toernooi heus nog wel eens een keer winnen en ook nog heel veel andere toernooien.” Auger-Aliassime serveerde vooral bijzonder matig: hij sloeg vijf dubbele fouten en won slechts iets meer dan 50% procent van de punten op eigen opslag.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: artist impression // website Monfils ATP

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Rotterdamse tennissport, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – finale ABN AMRO WTT

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over finale ABN AMRO WTT + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over finale ABN AMRO WTT… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten