Tallon Griekspoor bereikt voor het eerst hoofdtoernooi

Tallo griekspoor bereikt eerste ronde Australian open 2020.
Tallon Griekspoor maakt zijn debuut op een grand slam hoofdtoernooi.

Tallon Griekspoor heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor een grand slam toernooi. De Nederlander versloeg de Italiaan Musetti in de derde ronde van de kwalificaties van de Australian open 2020 met 6-4 en 7-6. De 23-jarige Nederlander was erg blij met zijn eerste grand slam toernooi. “Ik ben enorm blij. Het waren zware omstandigheden vandaag om te spelen.” 

Vermoeidheid

Omdat de Nederlanderde laatste tijd weinig had kunnen trainen speelde vermoeidheid een rol en voelde hij ook nog eens extra druk vanwege zijn gemiste kansen vorig jaar in de derde kwalificatieronde van de U.S. open. “In de derde ronde van de U.S. open stond ik 6-4 en 3-0 voor en toen ging het vanwege de zenuwen uiteindelijk nog helemaal fout. Dat speelt dan toch door je hoofd.” aldus de Nederlander na afloop tegen de pers. Door zijn overwinning is Griekspoor vanaf maandag de hoogst geplaatste Nederlandse speler op de ATP tour.

Tegenstander Griekspoor bekend

Griekspoor speelt bij zijn debuut in het hoofdtoernooi van de Australian open tegen de Amerikaan Taylor Fritz. De 22-jarige Fritz is als 29ste geplaatst en haalde vorig jaar de derde ronde in Melbourne. Mocht Griekspoor van de één jaar jongere Amerikaan winnen dan wacht waarschijnlijk een ontmoeting met Kevin Anderson uit Zuid Afrika. De Zuid Afrikaan is op de terugweg na een blessure maar stond de afgelopen jaren al wel in twee grandslam finales op Wimbledon en de U.S. open. In het speelschema van Griekspoor is Dominic Thiem de hoogst geplaatste speler (5).

Rus voor het eerst sinds 2013 op de Australian open

De Nederlandse Arantxa Rus maakt komende nacht voor het eerst in zeven jaar weer haar opwachting in het hoofdtoernooi van de Australian open. Rus die momenteel de nummer 89 van de wereld is neemt het in de tweede partij op baan 10 op tegen de Poolse Magda Linette.

Rus die in 2008 het jeugdtoernooi won op de Australian open in Melbourne komt in actie na de mannenpartij tussen de Egyptische qualifier Mohamed Safwat en de Fransman Grégoire Barrère. De mannen beginnen om 11.00 uur in Australië aan hun partij in heren enkelspel.

(bekijk meer op de website van Eurosport Australian open: Griekspoor derde Nederlander op hoofdtoernooi Australian open 2020)

Author: Redactie GSTB // Photography: Eurosport // Tallon Griekspoor op website AO

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op het eerste grandslam van het jaar, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Tallon Griekspoor

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Tallon Griekspoor + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Tallon Griekspoor… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.