Griekspoor uitgeschakeld in Melbourne

Tallon Griekspoor is in Melbourne uitgeschakeld op de Australian open. De Nederlander slaagde er niet in te verrassen in de derde ronde op de Australian open. De Griek Stefanos Tsitsipas maakte een einde aan zijn ongeslagen reeks van dit jaar. De nummer 4 van de wereld won in drie sets van de Nederlander met 6-2 / 7-6 / 6-3.

Griekspoor vol goede moed

Griekspoor begon vol goede moed aan de wedstrijd, niet geheel onlogisch na een uitstekende seizoensstart waarin hij ongeslagen bleef en zelfs het toernooi van Pune won. Hoewel Tsitsipas een tegenstander is van een ander kaliber opende Griekspoor onbevangen. De Nederlander serveerde sterk en domineerde de eerste games. Maar na een een terugval strafte Tsitsipas een paar mindere spelkeuzes van Griekspoor hard af en won de eerste set in minder dan 30 minuten met 6-2.

Griekspoor uitgeschakeld in 3 sets

In de tweede set bleef Griekspoor -met de nodige moeite- in het spoor van de Griek. En op 6-5 kreeg hij zelfs een setpoint, een matige return van Griekspoor leidde helaas tot niets en een tie-break moest uiteindelijk de beslissing brengen. In die matige tie-break was een gemiste forehand van Griekspoor uiteindelijk beslissend. Een vroege break in de derde set was uiteindelijk bepalend om ook deze te beslissen in het voordeel van de 24-jarige Tsitsipas.

Top affiche in de vierde ronde

Met het bereiken van de vierde ronde doemt er voor Tsitsipas -de best geklede tennisser deze Australian open- een nieuw probleem op… namelijk Jannik Sinner. De talentvolle Italiaan won na een 2 sets achterstand uiteindelijk in 5 sets van de Hongaar Márton Fucsovics en staat voor de tweede keer in zijn carrière in de vierde ronde van de Australian open. Vorig jaar was Tsitsipas in de kwartfinale in 3 sets te sterk voor de Italiaan.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste sport die er is, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Tallon Griekspoor

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Tallon Griekspoor + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Tallon Griekspoor… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten