Carlos Moyá bezorgd over conditie Rafael Nadal

Carlos Moyá blijft bezorgd over hoe het lichaam van Rafael Nadal zich zal houden in lange en intensieve partijen op de grand slams. De 37-jarige Nadal maakt begin januari zijn rentree tijdens het toernooi van Brisbane en zal later die maand meedoen aan de Australian open in Melbourne. De winnaar van 22 grandslamtoernooien speelde door een zware heupblessure niet meer sinds hij begin van dit jaar in de tweede ronde door Mackenzie McDonald werd uitgeschakeld.

De trainingen van Nadal gaan goed

“De trainingen van Rafa gaan goed maar nu komen de wedstrijden eraan. Het is helaas onmogelijk om tijdens de trainingen dezelfde intensiteit te hebben als in de wedstrijden”, meldde Moyá op de website van de ATP tour. “Twijfels heb ik nog wel met betrekking tot de Australian open. Spelen in een best of 5 en twee dagen later weer volledig hersteld op de baan staan. Dan is het afwachten of zijn lichaam die belasting aankan en hoe het lichaam zal reageren.”


“Het is helaas onmogelijk om tijdens de trainingen dezelfde intensiteit te hebben als in de wedstrijden.”

Carlos Moyá


Ruim de tijd genomen voor revalidatie

Nadal onderging 6 maanden geleden een operatie en heeft ruim de tijd genomen voor zijn revalidatie. In principe is 2024 zijn laatste jaar op de tour. Omdat Nadal door zijn lange blessure en afwezigheid een lage positie op de wereldranglijst bekleedt, is hij in Melbourne ongeplaatst. Hij kan dus bij de loting al in de eerste ronde een sterke of zelfs geplaatste speler tegenkomen. “Dat is ongunstig om weer ritme op te bouwen. Ik heb nooit het idee gehad dat Rafa ritme nodig heeft, omdat hij daar te goed voor is. Maar nu is de situatie toch wat anders”, aldus Moyá.

Auteur: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Carlos Moyá

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Carlos Moyá + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Carlos Moyá… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten