Rafael Nadal kondigt rentree aan in Brisbane

Rafael Nadal heeft bekend gemaakt dat hij begin 2024 zijn rentree zal maken. De Spanjaard, die geen enkel toernooi meer speelde na de heupblessure die hij opliep op de Australian open in januari, maakte het vrijdag zelf bekend op sociale media. De voormalige nummer 1 van de wereld zal tijdens het tennistoernooi van Brisbane de baan betreden om het seizoen te starten als voorbereiding op de AO 2024. 

“Na een jaar weg te zijn geweest, is het tijd om terug te komen”

“Na een jaar weg te zijn geweest, is het tijd om terug te komen”, zei Nadal eenvoudigweg. “Het zal de eerste week van januari in Brisbane zijn dat ik weer zal spelen.” Het is lang wachten geweest op deze aankondiging van Rafael Nadal, omdat er twijfels bleven bestaan ​​om terug te keren op de ATP-tour. Iedereen herinnert zich nog hoe emotioneel de Spanjaard was toen hij zich via een persconferentie op zijn eigen Nadal academie terugtrok van de Franse open op Roland-Garros. Zijn -hoogstwaarschijnlijk- laatste jaar op de tour gaat dus van start in Brisbane.

Rentree Nadal is ook groot nieuws voor de Australian Open

Dat is natuurlijk ook groot nieuws voor de organisatoren van de Australian open, aangezien de rentree van Nadal op Melbourne Park waar hij in 2009 en 2022 al de beste was en ook meerdere legendarische finales verloor, tot nog grotere interesse zal leiden. Nadal gaf verder aan niet al te hoge verwachtingen te hebben maar vooral te willen genieten van zijn rentree op de baan. Na zo lang afwezig te zijn geweest, op 37-jarige leeftijd, zijn Nadal’s verwachtingen voorlopig niet al te hoog gespannen. De verwachtingen zijn dat de Spanjaard zich vooral zal focussen op een laatste en hopelijk succesvol gravelseizoen. En dan is het niet zo moeilijk te veronderstellen dat een 15e titel op Roland Garros tot de mogelijkheden behoort

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de rentree van Rafael Nadal, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – rentree van Rafael Nadal

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over rentree van Rafael Nadal + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over rentree van Rafael Nadal… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten