Holger Rune wil een einde maken aan suprematie van Djokovic

“Djokovic zal niet stoppen voordat we hem verslaan” – Holger Rune wil een einde maken aan suprematie van Servische nummer één. De jonge Deen is een van de weinigen – samen met Jannik Sinner en Carlos Alcaraz – die Djokovic in de afgelopen zes maanden heeft verslagen. Maar totdat de Serviër regelmatig wordt verslagen op de grootste evenementen, gelooft Rune dat zijn dominantie zal voortduren.

Dominantie van Djokovic duurt voort

Toen Holger Rune Novak Djokovic versloeg in de finale van de Paris Masters van 2022 leek het erop dat de twintig jaar durende heerschappij van de Serviër aan de top van de sport misschien ten einde zou lopen. De doorbraak van Carlos Alcaraz was een feit en de jonge Spanjaard stond op het punt de jongste nummer 1 ooit te worden aan het einde van het jaar, nadat hij op 19-jarige leeftijd zijn eerste grand slam-titel in New York had behaald.

Na Jannik Sinner, die Djokovic op Wimbledon tot een 5-setter dwong en de historische opeenvolgende overwinningen van Alcaraz tegen Rafael Nadal en vervolgens Djokovic in Madrid, leek Rune de volgende van de “Next Gen” generatie die de Servische alleenheerser kon bedreigen.

Wat volgde verbaasde uiteindelijk weinigen. De inmiddels 24-voudig grand slam-kampioen kende een winning streak van 20 wedstrijden na zijn verlies tegen Rune in Bercy, won de ATP finals + een 10e Australian open in Melbourne en keerde “vrij eenvoudig” terug naar de top van de ATP-ranglijst. Door in 2023 drie van de vier majors te winnen en alleen in de finale van Wimbledon net te kort te komen tegen Carlos Alcaraz gaat het afgelopen seizoen als een van de beste van de Serviër in de boeken.

Rune maakt zich dan ook geen illusies over de omvang van de taak die hem, Alcaraz en Sinner te wachten staan ​​om een ​​einde te maken aan de hegemonie van Djokovic.

Waarom zou Djokovic nu stoppen?

“Novak wint dit jaar nog steeds drie van de vier grand slams” zei Rune onlangs in de advantage Connors podcast. “We kunnen moeilijk zeggen dat hij passé is, want we moeten hem niet één keer, maar elke keer verslaan. Ik zal proberen hem elke keer te verslaan, want als hij grand slams blijft winnen, waarom zou Djokovic nu stoppen?”

Sinds Rune’s tweede overwinning op Djokovic tijdens de ATP masters 1000 in Rome dit jaar. Hebben alleen Alcaraz en Sinner zich onderscheiden met een of meerdere overwinningen op de Serviër. Djokovic draaide zijn head to head tegen de jonge Deen echter wel om van een 1-2 achterstand naar een positieve 3-2 H2H. Terwijl de gedenkwaardige overwinning van Alcaraz in de Wimbledon-finale werd gevolgd door twee opeenvolgende nederlagen tegen de Serviër.

Alleen Sinner is erin geslaagd zijn H2H tegen Djokovic te verbeteren en is de enige man die de 24-voudig grand slam-kampioen meerdere keren heeft verslagen, met twee overwinningen in de laatste weken van het afgelopen seizoen. Hoewel sporadische overwinningen op de grootste speler aller tijden wijzen op het talent en potentieel van de betreffende spelers, is alleen een herhaald succes tegen Djokovic een garantie op een definitieve machtsgreep.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste sport ter wereld, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Holger Rune

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Holger Rune + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Holger Rune… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten