Jannik Sinner “the one to watch” of gewoonweg opletten!!!

De weg naar de wereldtop is lang en zwaar, maar als de voortekenen niet bedriegen dan kan Jannik Sinner het komende jaar een enorme sensatie worden op de ATP-Tour. Sinner heeft namelijk al veel indruk gemaakt op de tennis experts met zijn spel. In november bleek waarom Richard Krajicek de jonge Italiaan een wildcard heeft gegeven voor het ABN AMRO-toernooi dat in februari 2020 in Rotterdam wordt gespeeld. In de eindstrijd van de Next gen finals in Milaan won Sinner namelijk als wild card overtuigend het toernooi voor de 8 jongste top talenten op de ATP tour.

Het gemak waarmee Sinner snelheid in zijn slagen-arsenaal creëert en gebruik maakt van de kracht van zijn tegenstanders lijken een voorbode voor een prachtige carrière. Sinner is “the real deal” twitterde de Nederlandse tenniscoach Sven Groeneveld na diens overwinning in Milaan. Sinner en leeftijdsgenoot Félix Auger-Aliassime zijn momenteel overduidelijk de beste spelers ter wereld jonger dan twintig jaar.

Milaan Next gen finals

Of Sinner de nu al zeer hoge verwachtingen kan inlossen blijft natuurlijk de vraag. De tennisintelligentie druipt er -bij de door Ricardo Piatti getrainder Sinner- in ieder geval vanaf. Alex de Minaur wist in Milaan absoluut geen moment waar hij het moest zoeken. De winners vlogen de jonge aanstormende Australiër om de oren. En dat mag best een grote verrassing heten aangezien De Minaur dit jaar zelf zijn doorbraak beleefde. De razendsnelle tennisser – die onder andere begeleid wordt door Lleyton Hewitt- won in 2019 drie ATP toernooien en staat op de achttiende plek van de ATP ranglijst.

Australian open

Sinner wordt dus gecoacht door Riccardo Piatti. De ervaren Italiaan had in het verleden kort Novak Djokovic onder zijn hoede. Sinner is geboren in Zuid-Tirol, het deel van Italië waar behalve Italiaans ook Duits wordt gesproken. De Italiaan begon op jonge leeftijd te trainen op de academie van Piatti en traint sindsdien o.a. onder leiding van Andrea Volpini. Sinner maakte in 2019 een aantal reuzen stappen, in amper elf maanden steeg hij van de 550e plek naar een plek op de 95e plaats op de ATP ranglijst. Kenners zouden dan ook niet verbaasd zijn als Sinner komend jaar al opduikt tussen de grote mannen bij de ATP toernooien. Wanneer het Sinner lukt een traditie in stand te houden behoort een plek in de halve finales van de Australian open 2020 zelfs tot de mogelijkheden.

De vorige winnaars van de Next gen finals haalden namelijk beiden de afgelopen 2 jaren de halve finales. De winnaar van 2017 Hyeong Chung haalde de halve finale in 2018 na onder meer Novak Djokovic te hebben verslagen en vorig jaar bleek ook voor de winnaar van 2018 Stefanos Tsitsipas de halve finale pas het eindstation in Melbourne. Tsitsipas baarde in zijn weg naar de halve finale onder meer opzien door tweevoudig titelverdediger Roger Federer uit te schakelen.

Auteur: Vincent Bons // Fotografie: Getty Images Sport // Australian open official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open 2020, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Jannik Sinner

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Jannik Sinner + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Jannik Sinner… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten