Babolat Pure drive

Vooraanzicht Babolat pure drive 2019
Racketblad vooraanzicht Babolat pure drive 2019
Gedeeltelijk vooraanzicht Babolat pure drive 2019
Zijaanzicht Babolat pure drive 2019
Zoom vooraanzicht Babolat pure drive 2019

De Babolat Pure drive is er in diverse uitvoeringen en is afkomstig uit de -bijna jaarlijkse- Pure drive collectie van Babolat. De Pure drive rackets zorgen dankzij hun kenmerkende tennis DNA, een ovaal racketblad en breed speel frame, voor een perfecte combinatie van power en controle. Dit maakt de Pure drive collectie geschikt voor heel veel soorten spelers… van absolute toppers tot (relatieve) beginners.

De rackets zijn verkrijgbaar in diverse zwaartes en vooral de zwaardere uitvoeringen vragen een goede techniek en voetenwerk van de speler. Maar de Pure drive geeft hier een hoop controle en zodoende ook balsnelheid voor terug. Het balanspunt van de zwaardere rackets zorgt voor meer balcontrole en wendbaarheid waardoor het racket ook prima aan het net te gebruiken is. Het middelgrote racketblad van 645 vierkante centimeter zorgt voor een uitstekende mix van power en controle op de tennisbaan.

Babolat cortex pure feel technology

De cortex pure feel technologie die in het racket is verwerkt, filtert de trillingen die ontstaan waardoor de rackets comfortabel aanvoelen en je een zuiverder en consistenter speelgevoel ervaart. De Babolat FSI technologie zorgt voor een optimaal snarenpatroon. Een grotere sweetspot (ideaal raakpunt van de bal), waardoor je bij elke slag maximale power ervaart. De Babolat Pure drive’s zijn kortom nogal vergevingsgezinde rackets, ook bij “miss hits” zorgt het racket geregeld toch voor een “redelijke” bal.

Babolat Pure drive

De Pure drive is één van de best verkochte rackets in Nederland en waarschijnlijk wereldwijd dankzij de eerder beschreven mogelijkheden. Het is kortom een absoluut top racket op de baan, de vormgeving vind ik echter dit keer vrij teleurstellend. De afgelopen jaren zijn er door Babolat ook qua vormgeving een aantal absolute pareltjes uitgebracht van de Pure drive, van de standaard zwarte met blauwe accenten naar de blauw met zwarte accenten en speciale uitvoeringen tijdens de Franse open en in Londen tijdens het grasseizoen op Wimbledon. Dit keer heeft Babolat echter gekozen voor een -naar mijn mening- saaie en wat eenvoudige lichtblauwe versie. Sinds kort speel ik er wel mee en het racket speelt geweldig -mijn Babolat Wimbledon Pure drive uit 2015 heb ik zelfs terzijde geschoven- maar op het gebied qua grafische vormgeving mag er bij de komende update wel weer eens wat spannenders worden verzonnen door Babolat.


Op deze pagina’s behandelen wij tennis (gerelateerde) producten en beoordelen deze. Dat kunnen fashion items zijn zoals bijvoorbeeld oude tennisschoenen zoals de Adidas Stan Smith of oude shirts die op Ebay te vinden zijn. Maar ook nieuwe rackets, tennisschoenen of kleding die op de grand slams verkocht worden. De artikelen worden bekeken met een “vormgevers oog”. Dat kan dus betekenen dat een racket geweldig is om mee te spelen maar qua vormgeving niet echt aansprekend is. Of natuurlijk vice versa, een prachtig vormgegeven racket dat volstrekt onbespeelbaar is.

Auteur: Vincent Bons // Fotografie: diversen // Babolat official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de liefde voor tennis, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Babolat Pure drive

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Babolat Pure drive + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Babolat Pure drive… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten