Federer: “Ik hoop dat Nadal volgend jaar heel sterk terugkomt”

Tijdens een reis naar China sprak Roger Federer over de aanstaande terugkeer van Rafael Nadal op de ATP-tour in 2024 en over de lengte van de carrière van Novak Djokovic op de tennistour. Federer zei dat hij hoopt een geweldige Nadal te zien in wat zijn laatste jaar als prof zou kunnen zijn.

Federer maakt belofte waar

Hoewel hij inmiddels een jaar met tennispensioen is, blijft Roger Federer zijn belofte nakomen om niet volledig uit de tenniswereld te verdwijnen. Tijdens een reis naar China deze week gaf de Zwitser een interview aan CGTN Sports Scene waarin hij commentaar gaf op al het laatste tennisnieuws op de ATP-tour.

De twintigvoudig grand slam-kampioen sprak met name over de aangekondigde terugkeer op de tour van zijn grootste rivaal in het ATP-circuit… Rafael Nadal. Na een jaar afwezigheid zal de Spanjaard van 31 december 2023 tot en met 7 januari 2024 weer aantreden tijdens het tennistoernooi van Brisbane.

“Ik hoop dat Rafa volgend jaar heel sterk terug kan komen”, vertelde de voormalige nummer 1 van de wereld aan CGTN Sports Scene, voordat hij overstapte naar Novak Djokovic. “Ik hoop dat Novak zo lang kan blijven spelen als hij wil, want het is gewoon heel goed voor het internationale tennis om deze jongens nog steeds op de ATP-tour te zien spelen.

Complimenteuze woorden voor Djokovic en Nadal

Federer heeft tijdens zijn carrière vele malen de baan gedeeld met zijn twee grootste rivalen, 50 keer tegen Novak Djokovic (27 tegen 23 voor de Serviër) en 40 keer tegen Rafael Nadal (24 tegen 16 voor de Spanjaard). Tijdens zijn interview had de Zwitser dan ook enkele zeer complimenteuze woorden voor zijn twee grootste rivalen.


“Het was een fantastische eer om de baan met hen te delen.”

Roger Federer


“Ik kan alleen maar het beste over hen zeggen. Het was fantastisch om al die jaren de baan met hen te delen. Ik denk met veel voldoening terug aan het feit dat ik 40 tot 50 keer tegen Novak en Rafa heb kunnen spelen, ik heb veel herinneringen aan geweldige momenten en prachtige wedstrijden.”

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de tofste sport ter wereld, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Roger Federer en de rentree van Nadal

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Roger Federer en de rentree van Nadal + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Roger Federer en de rentree van Nadal… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten