Nadal wint bij rentree in Brisbane

De Spaanse tennis grootheid Rafael Nadal heeft zijn eerste partij in het enkelspel bij de mannen na bijna een jaar gewonnen. Nadal die vorig jaar op de Australian open voor het laatst in actie kwam en langdurig was uitgeschakeld met een heupblessure versloeg op het toernooi van Brisbane de Oostenrijker Dominic Thiem met 7-5 en 6-1.

Rafael Nadal wint in Brisbane van Dominic Thiem

De partij tegen Thiem was voor Nadal zijn tweede optreden in Brisbane na een eerder gespeelde dubbelpartij. Die dubbel verloor hij samen met Marc López, zijn landgenoot met wie hij in Brazilië goud behaalde op de Olympische spelen in 2016. De Spanjaard stond meer dan 350 dagen geleden voor het laatst op de baan voor een enkelpartij. Met een aantal prachtige punten liet de Spanjaard echter zien dat hij het tennis op topniveau nog niet is verleerd.


““Vandaag is eerlijk gezegd een emotionele en belangrijke dag voor mij, na waarschijnlijk een van de zwaarste jaren uit mijn tenniscarrière.”

Rafael Nadal


Thiem kan Nadal slechts een set bijbenen

Tegen Thiem pakte hij de eerste set door op 6-5 een break- en setpoint direct te benutten. In de tweede set volgde al snel een break in game 2. Deze break werd gevolgd door nieuw opslagverlies van Thiem in de zesde game. Met 2 breaks op zak serveerde Nadal de wedstrijd vervolgens gedecideerd uit voor zijn eerste overwinning dit jaar.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste sport ter wereld, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Rafael Nadal wint in Brisbane

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Rafael Nadal wint in Brisbane + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Rafael Nadal wint in Brisbane… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten