Van de Zandschulp wint eerste wedstrijd onder nieuwe coach

Botic van de Zandschulp heeft zijn eerste wedstrijd van het tennisseizoen 2024 met een overtuigende overwinning afgesloten. In de eerste ronde van het ATP-toernooi van Hongkong was hij in 2 sets te sterk voor de Japanner Shintaro Mochizuki. Van de Zandschulp won met 7-5 en 6-1 van de nummer 137 van de wereld.

Eerste wedstrijd onder de Zweedse coach Johan Örtegren

Voor de 28-jarige Van de Zandschulp was het zijn eerste officiële wedstrijd onder de uit Zweden afkomstige Johan Örtegren. Een mooi begin dus voor de nieuwe coach met wie hij eind vorig jaar de samenwerking aan ging. Van de Zandschulp stopte aan het einde van het tennisseizoen 2023 zijn samenwerking met Sven Groeneveld.

Eerste matchpoint Van de Zandschulp raak

Van de Zandschulp leverde in zijn eerste servicegame in met een dubbele fout direct zijn service in en keek vrijwel het gehele deel van de eerste set tegen een achterstand aan. Bij 5-4 lukte het Mochizuki niet de eerste set uit te serveren en in het restant van de wedstrijd verloor de Nederlander nog maar één game. Na bijna 100 minuten maakte hij het af op zijn eerste matchtpoint, na een fout van de Japanner. Van de Zandschulp neemt het in de tweede ronde op tegen de Chinees Juncheng Shang. De Chinees was -in drie sets- verrassend te sterk was voor de Serviër Laslo Djere.

Het toernooi van Hongkong is nieuw op de ATP-kalender. Het toernooi heeft de plaats ingenomen van het ATP-toernooi van Pune dat vorig jaar werd gewonnen door Tallon Griekspoor.

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de allerleukste sport van Nederland en België, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Van de Zandschulp

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Van de Zandschulp + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Van de Zandschulp… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten