Nadal treft Thiem bij rentree op de tennisbaan

Rafael Nadal viert 2 januari -met een wedstrijd tegen voormalig nummer 3 van de wereld Dominic Thiem uit Oostenrijk- zijn rentree op de tennisbaan. Beide spelers zijn aan elkaar gekoppeld in de eerste ronde van het tennistoernooi in Brisbane. De 37-jarige Nadal liep begin van dit jaar een  zware blessure op en kwam vervolgens niet meer in actie in 2023. Nadal is afgezakt naar een plek buiten de top 600 van de wereldranglijst. De Oostenrijker Thiem werd de afgelopen jaren ook geplaagd door blessures aan zijn pols. Hij staat net binnen de top-100 van de wereld op de ATP ranglijst.

Nadal neemt zeer waarschijnlijk afscheid in 2024

Nadal liet eerder dit jaar weten dat hij zeer waarschijnlijk aan het eind van 2024 zal stoppen. Maar op een persconferentie in Brisbane vertelde hij dat zijn beslissing nog niet helemaal vaststaat. “De kans is erg groot dat ik stop”, zei de 22-voudig grandslam kampioen. “De kans is zeer aannemelijk dat ik komende weken voor het laatst in Australië zal spelen. Maar als ik hier volgend jaar toch speel, zeg dan niet: het zou jouw laatste seizoen zijn. Want dat heb ik nooit gezegd.”


“De kans is erg groot dat ik stop.”

Rafael Nadal


Thiem via kwalificaties naar hoofdtoernooi Brisbane

Dominic Thiem plaatste zich in Brisbane via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi. Zijn wedstrijd tegen de Australiër James McCabe werd kort onderbroken door een wel heel bijzondere reden… een giftige slang meldde zich op het centre court in Brisbane. Het beest van zo’n 50 centimeter lang werd door een specialist gevangen. “Ik hou best van exotische dieren”, zei Thiem. “Maar ik vond het niet zo prettig voor de ballenkinderen.”

Nederlaag Nadal in dubbelspel

Op oudjaarsdag keerde Nadal in het dubbelspel terug op de tennisbaan. Met landgenoot Marc López verloor Nadal met 6-4 / 6-4 van de Australiërs Max Purcell en Jordan Thompson. Nadal leek geen hinder meer te hebben van een heupblessure die hem bijna het hele jaar aan de kant heeft gehouden. Met López won Nadal in 2016 goud op de Olympische spelen in Brazilië.

Ook voor Andy Murray is 2024 mogelijk zijn laatste jaar

Ook de Schot Andy Murray heeft bekendgemaakt dat het komende seizoen mogelijk zijn laatste jaar op de ATP-tour is. Murray sloot het afgelopen jaar net buiten de top-40 van de wereldranglijst af. Murray was in het najaar niet bijzonder succesvol en won slechts 1 wedstrijd in 4 toernooien. De winnaar van 3 grand slams liet weten dat hij zijn tenniscarrière beëindigt als het komende jaar net zo verloopt als het afgelopen tennisseizoen.

“We zullen zien hoe dit jaar gaat en hoe vooral mijn heup het houdt”, zei hij tegen de BBC. “Als de resultaten goed zijn, dan zou ik graag nog doorgaan. Maar wanneer ik er geen plezier meer in heb, dan zou het inderdaad mijn laatste jaar op de tour kunnen worden.” Murray werd in de eerste ronde in Brisbane uitgeschakeld door de Bulgaar Grigor Dimitrov.

Auteur: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de favoriete sport van velen, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Nadal tegen Thiem

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Nadal tegen Thiem + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Nadal tegen Thiem… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten