Becker kan Holger Rune helpen zijn emoties te bedwingen

Holger Rune kende een redelijk goed tennisseizoen. De 20-jarige Deen boekte in de eerste helft van het jaar een aantal uitstekende resultaten. Zo bereikte hij de finales in Monte-Carlo en Rome en won hij het toernooi van München. Ook op de grand slams deed de jonge Deen van zich spreken met kwartfinales in Parijs en Londen. Maar na Wimbledon worstelde hij een aantal maanden met zijn vorm. In oktober werd de hulp van voormalig nummer 1 van de wereld Boris Becker ingeschakeld. De Duitser is de perfecte coach voor Rune denkt Alex Corretja van Eurosport.

Positieve invloed van Becker op spel Rune

Hoewel Rune en de Duitser nog maar enkele maanden samenwerken, denkt Corretja dat de Duitser een positieve invloed heeft op het spel van de jonge Deen. “Wanneer je een coach en voormalig topspeler naast je hebt die jouw tennis ambities begrijpt en je daarbij kan helpen, geeft dat automatisch zelfvertrouwen”, legt Corretja uit. “Rune heeft problemen met zijn emoties en hoe hij daar tijdens wedstrijden mee om moet gaan. Met Becker als coach moet dat beter gaan.”

Dat Becker zelf als voormalig nummer 1 en meervoudig grandslam winnaar ook aan de top heeft gestaan is volgens Corretja een extra pluspunt. “Boris kan hem nog beter helpen omdat hij zelf een absolute topspeler was en later nog met Novak Djokovic heeft gewerkt. Rune en Becker hebben beide grote ambities. Ik denk dat dit een uitstekende combinatie is.”


“Rune heeft problemen met zijn emoties en hoe hij daar tijdens wedstrijden mee om moet gaan”

Alex Corretja


Holger Rune moet consistenter worden

Een van de belangrijkste punten van verbetering is Rune’s consistentie aldus Corretja. “Maar we moeten niet vergeten dat Rune nog erg jong is”, aldus de Spanjaard. “Zijn explosieve karakter zie je terug in zijn spel. Rune moet daarnaast beter leren om te gaan met invloeden van buitenaf wanneer hij op de baan staat.”

“Maar ik vind dat hij zich positief blijft ontwikkelen”, vervolgt Corretja. “Rune is een harde werker. Hij heeft veel talent en is in staat op elke ondergrond tot de top te gaan behoren. Ondanks zijn iets mindere vorm en blessures  kwalificeerde hij zich alsnog voor de ATP finals. Er is in mijn optiek dan ook enkele reden om aan Rune te twijfelen in het nieuwe jaar.”

Auteur: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op tennis, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Holger Rune

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Holger Rune + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Holger Rune… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten