Thiem en Raducanu opvallendste namen in kwalificatieschema AO 2024

Emma Raducanu en Dominic Thiem zijn de opvallendste namen die deelnemen aan de kwalificaties voor de Australian open die binnenkort in Melbourne plaatsvinden. Raducanu heeft haar protective ranking gebruikt om deel te nemen nadat ze vrijwel het gehele vorige seizoen was uitgeschakeld met een blessure. Thiem kwam een plaats te kort om direct tot het hoofdtoernooi te worden toegelaten. De verliezend finalist van 2020 zou bij een afmelding alsnog zonder de kwalificaties kunnen worden toegelaten tot het hoofdtoernooi. De kwalificaties voor de Australian open beginnen op 8 januari. Het hoofdtoernooi begint dit jaar een dag eerder op zondag 14 januari.

Emma Raducanu bewaart goede herinneringen aan kwalificaties

Emma Raducanu heeft goede herinneringen aan het spelen van kwalificaties voor een grand slam toernooi. Tijdens haar laatste kwalificatie voor de U.S. open in 2021 haalde zij niet alleen het hoofdtoernooi maar won ook dat grand slam. Sinds die verrassende overwinning heeft de jonge Britse echter weinig aansprekende resultaten behaald. Zij viel op de WTA-tour vooral op door het grote aantal coaches die na een korte samenwerking weer werden vervangen.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

Andere opvallende namen zijn die van voormalig Roland Garros-finaliste Sara Errani en Heather Watson. Ook de Chinese Hsieh Su-Wei gebruikt een protective ranking om deel te nemen aan de kwalificaties. Daarnaast zijn ook de voormalige top-15 speelsters Alize Cornet en Kaia Kanepi ingeschreven voor de Australian open.


“Ik voel me in zekere zin herboren.”

Emma Raducanu


Thiem hoopt op 10e Australian open

Dominic Thiem -voormalig winnaar van de U.S. open- kwam slechts een plek te kort om direct tot het deelnemersveld te worden toegelaten.De voormalige nummer 3 van de wereld verloor vorig jaar in de eerste ronde maar stond in 2020 nog in de finale. Thiem die de finale na een 2-1 voorsprong in sets alsnog van Novak Djokovic verloor speelt als voorbereiding op de kwalificaties o.a. in Brisbane.

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de favoriete sport van velen, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Emma Raducanu

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Emma Raducanu + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Emma Raducanu… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten